25.9 C
București
miercuri, 10 august 2022

Război în Ucraina, ziua 34: Kremlinul a explicat în ce condiții ar putea fi folosite armele nucleare / Guvernul instalat de Rusia la își intensifică eforturile pentru a restabili „normalitatea” în Melitopol

Publicat peA început cea de-a 34-a zi de război în Ucraina. Săptămâna aceasta au loc negocieri de pace la Istanbul, mediate de președintele Turciei. Între timp, guvernul instalat de Rusia în Melitopol încearcă să restabilească normalitatea în orașul cucerit.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Kremlinului susține că Rusia ar folosi armele nucleare doar în caul unei amenințări la adresa „existenței sale”, notează CNN.

Kremlinul a explicat în ce condiții ar putea fi folosite armele nucleare

Purtătorul de cuvânt de la Kremling a reiterat un discurs apărut în spațiul public și săptămâna trecută, cu privire la faptul că armele nucleare ar putea fi folosite de Rusia doar în cazul în care i-ar fi amenințată „existența”.

„Orice rezultat al operațiunii (în Ucraina), desigur, nu este un motiv pentru utilizarea unei arme nucleare (…) Orice rezultat al operațiunii (în Ucraina), desigur, nu este un motiv pentru utilizarea unei arme nucleare”, a spus Peskov, potrivit sursei citate mai sus.

Rusia neagă bombardarea locuințelor civililor, școlilor și spitalelor din Ucraina

În interviul PBS, Peskov a continuat să nege că forțele ruse au vizat în mod deliberat civili în Ucraina – în ciuda forțelor ucrainene, jurnaliştilor și refugiaților care fugeau din țară, descriind bombardamente brutale care au lovit infrastructura civilă, inclusiv case, școli, spitale și multe altele.

„Nu sunt case de bombardare. Nu bombardează apartamente. Nu bombardează bunuri civile. Ei doar bombardează și vizează infrastructura militară”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit CNN.

Guvernul instalat de ruși în Melitopol încearcă să restabilească „normalitatea”

Guvernul instalat de ruși în orașul ucrainean ocupat Melitopol încearcă să meargă mai departe cu viața de zi cu zi, în timp ce invazia se dezlănțuie în apropiere, inclusiv repornirea școlilor.

Primarul instalat de Rusia, Galina Danilchenko, a mai spus că puterea va fi restabilită la o bază a forțelor aeriene ucrainene capturată din apropiere, într-un mesaj video publicat pe canalul Telegram al guvernului de la Melitopol, instalat de Rusia.

Dar Ivan Fedorov, primarul ales al Melitopolului, a susținut că, pentru redeschiderea școlilor, guvernul a înaintat acuzații de delapidare împotriva șefului de educație al orașului, Irina Shcherbak.

Fedorov a fost reținut la începutul acestei luni de bărbați înarmați și apoi acuzat de infracțiuni de terorism de către parchetul rebelilor susținut de ruși din regiunea Lugansk. Ulterior a fost eliberat ca parte a unui schimb de prizonieri.

Fedorov mai susține pe Instagram că rușii au întrerupt toate comunicațiile cu telefonul mobil în Melitopol. Danilchenko a susținut, într-un mesaj video, că ucrainenii au întrerupt comunicațiile.Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri