16.5 C
București
marți, 30 mai 2023

Război în Ucraina, ziua 390. Zelenski: Mandatul de arestare a liderului rus, un punct de cotitură

Publicat peRăzboi în Ucraina, ziua 390. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică, într-un nou discurs, că mandatul de arestare emis de Curtea Penală Internaţională pe numele lui Vladimir Putin reprezintă „un punct de cotitură”.

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Rusia consideră prezenţa dronelor SUA deasupra Mării Negre drept confirmare a implicării în conflict
  • Vladimir Putin a organizat o reuniune militară în Rostov-pe-Don
  • Autorităţile ucrainene din Mariupol, oraş-port aflat sub control rusesc din luna mai 2022, au denunţat duminică vizita preşedintelui rus
  • Forţele ucrainene din afara oraşului disputat Bahmut din estul Ucrainei reuşesc să ţină unităţile ruse la distanţă
  • Vladimir Putin, vizită surpriză în Mariupol

Statul malefic va fi tras la răspundere pentru fiecare act de teroare, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Condoleanţe tuturor celor care şi-au pierdut rudele, pe cei dragi… Statul malefic va fi tras la răspundere pentru fiecare act de teroare împotriva ucrainenilor. Săptămâna aceasta a adus în sfârşit un rezultat juridic internaţional cu adevărat semnificativ pentru Ucraina, pentru justiţie. Există un mandat al Curţii Penale Internaţionale pentru arestarea liderului rus, iar acesta este un punct de cotitură.

Momentul după care devine incontestabil faptul că sfârşitul acestei agresiuni pentru Rusia va fi întreaga responsabilitate a acesteia.

Responsabilitate pentru fiecare lovitură asupra Ucrainei, pentru fiecare viaţă distrusă, pentru fiecare copil ucrainean deportat… Şi, bineînţeles, pentru fiecare manifestare de destabilizare a lumii provocată de agresiunea rusă”, a spus Zelenski.

Război în Ucraina, 19 martie | Vladimir Putin, vizită surpriză în Mariupol şi reuniune militară în Rostov-pe-Don

Război în Ucraina, 18 martie | Vladimir Putin s-a deplasat în Crimeea, la nouă ani de la invazia peninsulei

Război în Ucraina, 17 martie | Curtea Penală Internațională a emis mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin pentru crime de război

Război în Ucraina, 16 martie | Concluzia Comisiei de investigații a ONU: Rusia a comis crime de război în Ucraina 

Război în Ucraina, 15 martie | Moscova anunță că va încerca să recupereze drona americană trimisă pe fundul Mării Negre de avioane rusești

Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri