-1.6 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Război în Ucraina, ziua 441. Rusia susține că a doborât drone ”inamice” lângă granița cu Ucraina 

Publicat peRăzboi în Ucraina, ziua 441. Forțele de apărare aeriană ale Rusiei au doborât o dronă „inamică” în regiunea Kursk, la granița cu Ucraina, susține guvernatorul zonei.

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Rusia susține că a doborât drone ”inamice” lângă granița cu Ucraina
  • Ucrainenii confirmă fuga rușilor din Bahmut
  • Țările UE încep discuțiile privind noile sancțiuni împotriva Rusiei
  • Nou pachet de asistență militară din partea SUA pentru Ucraina
  • Șeful mercenarilor Wagner îi acuză pe soldații ruși că au fugit de pe pozițiile din Bahmut
  • CNN: Tancurile cu care URSS a înăbușit „Primăvara de la Praga” au fost semnalate în regiunile ocupate din Ucraina
  • Putin, de Ziua Victoriei: „Poporul ucrainean a fost luat ostatic de un regim criminal, condus de stăpâni occidentali”
  • Ursula von der Leyen a ajuns la Kiev, în dimineața în care rușii au bombardat capitala ucraineană
  • Trupele Moscovei forțează capturarea orașului Bahmut de Ziua Victoriei
  • Rusia bombardează Ucraina cu zeci de rachete de Ziua Victoriei

Update 11:00. Acesta susține că resturile care au căzut au deteriorat o conductă de gaz și o casă. 

„În satul Tolmachevo au căzut resturi. Nimeni nu a fost rănit”, a declarat guvernatorul regional, Roman Starovoyt, în aplicația de mesagerie Telegram, citat de SkyNews.  

În timp ce Ucraina aproape niciodată nu își revendică în mod public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei și pe teritoriul controlat de ruși din Ucraina, Kievul a spus recent că subminarea logisticii Moscovei face parte din pregătirea pentru o contraofensivă planificată.  

Update 09:50. Ucrainenii anunță că o parte din trupele rusești s-au retras din Bahmut. Apărătorii au confirmat acuzațiile liderului grupului Wagner, Evgheni Prigojin. Acesta a spus că o brigadă a armatei ruse a fugit de pe câmpul de luptă. 

”Astăzi, se face absolut totul pentru prăbuşirea frontului. Una dintre unitățile Ministerului Apărării a fugit de pe unul dintre flancurile noastre. Toată lumea a fugit și a abandonat linia frontului, cu o lățime de aproape doi kilometri și o adâncime de 500 de metri”, a spus Prijojin.

După ce s-a plâns de lipsa armelor și a amenințat că își retrage mercenarii din Bahmut, Prigojin acuză trupele lui Şoigu că ar fi fugit de pe front.  

Informațiile au fost confirmate și de Forțele Armate ale Ucrainei. Potrivit apărătorilor, Brigada 72 de Puști Motorizate a dat bir cu fugiții. 

Prigojin a acuzat Kremlinul că nu este capabil să apere Rusia, sugerând că Moscova nu va câștiga războiul dus în Ucraina. 

”Ucrainenii rup flancurile în direcția Bahmut, se regrupează în Zaporojie, iar în viitorul apropiat va începe o contraofensivă. Au spus clar: contraofensiva va fi pe teren, și nu la televizor, pentru că până acum, în țara noastră, toată lumea crede că totul trebuie să se facă la televizor…Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri