32.4 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023

Război în Ucraina, ziua 529. Lituania se pregătește să predea Ucrainei lansatoare NASAMS

Publicat peRăzboi în Ucraina, ziua 529. Lituania s-a angajat să cumpere Ucrainei două sisteme norvegiene avansate de rachete sol-aer (NASAMS), iar acum pare gata să își îndeplinească această promisiune.

În luna iunie, Lituania s-a angajat să cumpere Ucrainei două sisteme avansate de rachete sol-aer norvegiene (NASAMS). 

La acea vreme, nu exista nicio indicație cu privire la momentul în care urma să fie îndeplinit acel angajament, deși știrile de astăzi sugerează că armele urmează să fie transferate în curând, potrivit Sky News.

„Sistemele de lansare a rachetelor NASAMS, echipamentele logistice și o mulțime de alte elemente de sprijin vor fi în curând predate Ucrainei”, a declarat ministrul lituanian al apărării.

Acesta a mai adăugat că Lituania a furnizat deja Ucrainei elicoptere Mi-8, tunuri antiaeriene L-70 (și muniție), transportoare blindate M113, milioane de cartușe și muniție pentru lansatoare de grenade în primele șapte luni ale acestui an.

Sistemele NASAMS sunt deja utilizate pe teren în lupta Ucrainei împotriva Rusiei, Norvegia și SUA predând deja câteva dintre ele Kievului.

Război în Ucraina, 5 august | Kievul susţine că Rusia a pierdut aproape 250.000 de militari până în prezent

Război în Ucraina, 4 august | China confirmă participarea la discuțiile din Arabia Saudită privind pacea în Ucraina, discuții de la care Rusia a fost exclusă

Război în Ucraina, 3 august | Germania refuză să trimită Kievului rachete „Taurus”, cu raza de acțiune de 500 de kilometri

Război în Ucraina, 2 august | Putin și Erdogan fac pregătiri pentru o întâlnire față în față, în Turcia

Război în Ucraina, 1 august | Rusia raportează un atac ucrainean cu dronă în Crimeea

Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri