4.4 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Război în Ucraina – Ziua 581 – Președintele Letoniei șochează: Va începe cel de-al Treilea Război Mondial dacă Rusia cucerește Ucraina

Publicat peUPDATE – Belarus încă ezită să intre în război  
Într-un interviu acordat AP pe 26 septembrie, ministrul de externe al Belarus Serghei Aleinik a declarat că nu poate imagina un scenariu în care Belarusul ar intra în război în Ucraina alături de forţele ruse.

 
UPDATE -Un fost fotbalist devine consilier prezidenţial 
Preşedintele Ucrainei  l-a numit pe Andriy Shevchenko, un fost fotbalist profesionist şi manager, ca consilier extern, potrivit unui decret prezidenţial publicat pe 26 septembrie.

UPDATE – Rachetele ruseşti conţin până la 50 de piese de fabricaţie străină
Între 30 şi 50 de piese din rachetele ruseşti sunt produse în afara Rusiei, a declarat purtătorul de cuvânt al Marinei, Dmytro Pletenchuk, în timpul unei conferinţe din 26 septembrie.

Va fi WW3 dacă Ucraina va pierde războiul
,,Dacă Ucraina nu este capabilă să se apere şi dacă pierde, atunci acest lucru va deschide calea spre un război mondial. Dacă agresorul nu este oprit, agresorul va merge cât de departe poate”, a spus Rinkēvičs.

El a adăugat că cel mai bun mod de a preveni al treilea război mondial este ca NATO să ajute Ucraina cu toată puterea sa, citează Close The Sky Over Ukraine. 

,,Trebuie să dăm Ucrainei tot ceea ce cere. Trebuie să facem tot ce este necesar pentru a întări Ucraina şi rezistenţa ei”, a spus preşedintele leton.
 
Letonia a fost unul dintre cei mai activi aliaţi ai Ucrainei de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei. Oferă atât asistenţă militară, cât şi asistenţă politică Ucrainei. 

Recent, fostul ministru leton al Apărării, Ināra Mūrniece, a declarat că ţara alocă mai mult de 1% din PIB-ul naţional pentru asistenţă umanitară şi militară Ucrainei.Sursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri