20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Război în Ucraina | Zone rezidenţiale din regiunea Odesa, bombardate cu rachete | Antena 3, transmisiuni speciale din mijlocul războiului

Publicat peCele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Armata rusă a lansat rachete Iskander asupra unei zone rezidențiale din regiunea Odesa
  • UNESCO anunţă avarierea a peste 53 de situri istorice, culturale şi religioase

Update 2 aprilie, ora 00.05. Un militar rus a murit din cauza radiaţiilor de la Cernobîl.

Potrivit datelor publicate de Serviciul Medical Militar al Federaţiei Ruse, a fost constatat primul deces al unui soldat rus cauzat de radiaţiile primite la Cernobîl.

Compania ucraineană Energoatom, care se ocupă de gestionarea centralelor nucleare, a comunicat acest lucru pe postul său TV.

Alţi 26 de militari au fost internaţi în spital şi 73 în stare gravă au fost transferaţi pentru recuperare.

Ministrul de externe al Ucrainei, Kuleba, a anunţat vineri că forţele armate din ţara lui au preluat comanda asupra centralei nucleare de la Cernobîl, oprind stângăciile făcut de ruşi timp de circa o lună.

Update 2 aprilie, ora 00.01. Agenția culturală a ONU afirmă că cel puțin 53 de situri istorice, clădiri religioase și muzee ucrainene au fost avariate sau parțial distruse de la începutul războiului, potrivit BBC.

UNESCO a precizat că lista nu este exhaustivă, iar experții continuă să verifice rapoartele privind alte daune.

Pagubele aduse la 29 de situri religioase, 16 clădiri istorice, patru muzee și patru monumente au fost verificate cu ajutorul imaginilor din satelit și a rapoartelor martorilor.

Mai mult de 12 dintre aceste situri se află în Harkov, una dintre zonele din Ucraina cele mai afectate de bombardamente.

Lista nu include nicio informație despre situri sau clădiri din orașul asediat Mariupol.

Update 2 aprilie, ora 00.00. Armata rusă a lansat vineri, 1 aprilie, trei rachete Iskander asupra unei zone rezidențiale din regiunea Odesa care au provocat rănirea mai multor persoane, însă deocamdată nu se cunoaște numărul victimelor.

„Chiar acum inamicul a efectuat o lovitură cu trei rachete Iskander asupra unei zone rezidențiale din regiunea Odesa. Acolo sunt răniți. Nu vom lăsa lucrurile așa. Promit că le va părea rău pentru fiecare lansare de rachete și pentru fiecare bombardament”, a spus Maxim Marchenko, șefului administrației militare regionale din Odesa.

Pe 31 martie, reprezentantul sediului operațional al Administrației Militare Regionale Odesa, Serghei Bratchuk, a declarat că Rusia va bombarda Odesa și alte regiuni ale Ucrainei cu rachete Caliber.

De asemenea, serviciile secrete britanice au raportat că, în zilele următoare, lupte aprige între Forțele Armate ale Ucrainei și trupele rusești ar putea avea loc lângă Kiev.

Potrivit informațiilor britanice, trupele ruse continuă să dețină poziții la est și la vest de Kiev, în ciuda retragerii unor unități.

Trimişii speciali Antena 3 în Ucraina, Ana Maria Roman şi Cristi Popovici, mărturii cutremurătoare de pe linia frontului

Război în Ucraina 1 aprilie 2022 | Preşedintele Parlamentului European, la Kiev: „Vă vom ajuta să vă reconstruiţi oraşele şi satele” 

Război în Ucraina 31 martie 2022 | Război în Ucraina | Ruşii bombardează masiv în suburbiile Kievului, dar şi în Nikolaev

Război în Ucraina 30 martie 2022 |  Rusia s-a răzgândit: a transmis că nu vede progrese în negocierile cu Ucraina| Luptele grele continuă la periferia Kievului

Război în Ucraina 29 martie 2022 |  Joe Biden şi lideri europeni ameninţă Rusia cu noi sancţiuni pentru atacurile brutale din Ucraina. 7 morți și 20 de răniți după bombardamentul de la Nicolaev 

Război în Ucraina 28 martie 2022 | Procurorul general ucrainean: Avem dovezi ale folosirii bombelor cu dispersie în regiunea Odesa

Sursa: www.antena3.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri