18.6 C
București
duminică, 19 mai 2024

RĂZBOI Israel-Hamas, ziua 214: Aripa armată a Jihadului Islamic susţine că a lansat rachete din Fâşia Gaza asupra Israelului

Publicat pe



„Invadarea” oraşului Rafah, din sudul Fâşiei Gaza, unde Israelul a promis că va desfăşura o vastă operaţiune terestră, ar fi „intolerabilă”, a insistat luni secretarul general al ONU, Antonio Guterres, îndemnând Israelul şi Hamas la un „efort suplimentar” pentru un armistiţiu, notează AFP.

„Am lansat astăzi un apel foarte ferm guvernul israelian şi liderilor Hamas să depună un efort suplimentar pentru a concretiza un acord vital”, a declarat el, repetând cuvintele purtătorului de său cuvânt din cursul zilei după ce Hamas a afirmat că a acceptat o propunere de armistiţiu.

„Este o oportunitate care nu poate fi ratată. Invadarea terestră a oraşului Rafah ar fi intolerabilă din cauza consecinţelor sale umanitare devastatoare şi a impactului său destabilizator în regiune”, a insistat secretarul general în faţa presei, primindu-l pe preşedintele italian Sergio Mattarella, relatează Agerpres.

Mişcarea islamistă palestiniană…



Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri