16.8 C
București
duminică, 1 octombrie 2023

Războiul din Ucraina, ziua 538. Atac de amploare asupra nordului şi vestului Ucrainei / Kievul creşte producţia de drone şi ar putea primi rachete cu rază lungă de la Germania / Tensiunile dintre NATO şi Rusia au escaladat

Publicat peUPDATE  Atac de amploare asupra nordului şi vestului Ucrainei

Un atac aerian de amploare a vizat nordul şi vestul Ucrainei. Pagubele sunt importante şi există persoane rănite, au anunţat autorităţile ucrainene, potrivit Reuters.

UPDATE – Sunt raportate explozii pe teritoriul Rusiei. Un avion militar rusesc pentru antremanent s-a prăbuşit, iar moneda rusească a ajuns la cel mai scăzut punct

Pe toate canalele ucrainene de pe Telegram sunt distribuite imagini o explozie de la o benzinărie din Makhachkala, oraş din Daghestan, Federaţia Rusă.12 persoane (printre care şi doi minori) au murit şi alte 50 au fost rănite. 

Aparent, autorul care filmează benzinăria cuprinsă de flăcări  în timp ce conduce un automobil, este răsturnat pe şosea în momentul exploziei ce-i sparge parbrizul. 

Sunt raportate două explozii în Kramatorsk, potrivit informaţiilor distribuite pe Telegram. 

Nu este cunoscută cauza incidentelor în acest moment.  

Kyiv Independent raportează că un avion de antrenament militar rusesc L-39 s-a prăbuşit în apropierea unui aerodrom din Krasnodar Krai, ucigând unul dintre membrii echipajului său, a informat agenţia de ştiri de stat rusă TASS.

Potrivit CNN, sancţiunile occidentale încep să-şi facă cu adevărat efectul. Rubla a ajuns la cel mai scăzut punct de la începutul războiului în Ucraina, după ce valoarea sa a scăzut cu 40% pe parcursul acestui an.  Moneda rusă valorează acum mai puţin de 1 cent, iar un dolar face 97 de ruble. 

UPDATE – Ucraina creşte producţia de drone şi ar putea primi rachete cu rază lungă de la Germania

,,Creşterea producţiei de drone „una dintre cele mai importante sarcini”, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la finalul zilei de 14 august. 

El solicită creşterea aprovizionării cu drone şi de la partenerii internaţionali pentru a întări sistemul de apărare antiaeriană a Ucrainei împotriva bombardamentelor ruseşti. 

Între timp, Germania ia în calcul trimiterea de rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina.

,,Sper şi cred că este posibil. În timp de război, viteza este un factor esenţial”, a transmis ministrul german al Finanţelor, Christian Linder, după o vizită în Ucraina.

Ucraina pune presiune pe Germania să îi trimită rachete de croazieră Taurus, ca să le folosească în contraofensivă. Până acum, guvernul german s-a opus acestei cereri, de teama ca aceste rachete să nu ajungă pe teritoriul Rusiei şi să agraveze conflictul.

Dar cancelarul german Olaf Scholz a spus că examinează foarte atent situaţia, înainte de a lua o decizie.

Rezumatul zilei 537 de război  – Tensiunile dintre NATO şi Rusia s-au amplificat 

Rusia a lansat drone şi rachete Shahed la Odesa în noaptea de 14 august.

În ultimele 48 ore, bombardierele  şi avioanele…Sursa: www.mediafax.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri