32.4 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023

Războiul din Ucraina, ziua 553. Ucraina revendică oficial atacul asupra aeroportului rusesc Pskov/ Cel mai mare atac cu drone pe teritoriul Rusiei de la începutul conflictului/ Ruşii bombardează masiv zonele civile ucrainene

Publicat pe 

UPDATE 16:30 – Forţele ucrainene continuă să avanseze la sud de Robotyne 

Forţele ucrainene continuă să câştige teren în afara satului Robotyne din regiunea Zaporojie care a fost recent eliberat, , a declarat Statul Major pe 30 august.

 

UPDATE  15:12 – Kyiv Independent: Ucraina revendică oficial atacul asupra aeroportului rusesc Pskov

Serviciile secrete ucrainene confirmă distrugerea a patru avioane ruseşti la Pskov, revendicând astfel atacul de azi noapte. Patru avioane ruseşti Il-76 au fost distruse pe un aerodrom militar din oraşul rusesc Pskov în noaptea de 30 august, a confirmat Andrii Yusov, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Informaţii Militare din Ucraina, pentru ziarul online Ukrainska Pravda.

 

UPDATE 14:00 Serghei Lavrov va discuta două zile cu omologul turc

Ministrul rus de externe va avea două zile de discuţii cu omologul său turc.

Purtătorul de cuvânt al lui Serghei Lavrov a declarat că discuţiile vor avea loc în Rusia mâine şi vineri.

Acest lucru vine după ce preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat luna trecută că Vladimir Putin plănuia să facă o călătorie rară în străinătate în august în această ţară.

Ar fi prima călătorie a lui Putin într-o ţară NATO de la începutul războiului din Ucraina.

Nu au existat alte detalii despre momentul călătoriei, dar Kremlinul a declarat că se aşteaptă ca discuţiile dintre cei doi lideri să aibă loc „în curând”.

UPDATE 13:00 Atacurile cu drone „nu vor rămâne nepedepsite”, afirmă ruşii

Un val de atacuri cu drone ucrainene pe teritoriul rusesc în cursul nopţii „nu va rămâne nepedepsit”, a declarat Ministerul de Externe.

Într-o conferinţă de presă pentru jurnalişti, un purtător de cuvânt a declarat că dronele, dintre care unele au lovit o bază aeriană din Pskov aflată la 600 km de Ucraina, nu ar fi putut parcurge astfel de distanţe fără informaţii din partea ţărilor occidentale.

Pskov se află la aproximativ 30 de kilometri de graniţa cu Estonia.

Atacul cu drone din Ucraina din timpul nopţii pare a fi cel mai mare de la începutul războiului, în urmă cu 18 luni.

UPDATE 12:00 ‘Cel mai mare atac cu drone’ pe teritoriul rusesc de la începutul războiului

Dronele ucrainene au vizat şase regiuni ale Rusiei în cel mai mare atac coordonat cu drone de la începutul războiului, potrivit Ministerului rus al Apărării.

În Pskov, unde patru avioane militare au fost avariate, guvernatorul regional Mihail Vedernikov a anulat toate zborurile care intră şi ies de pe aeroport până când pagubele vor putea fi evaluate.

Rapoarte media neconfirmate au afirmat că între 10 şi 20 de drone ar fi putut ataca aeroportul.

Alte drone au fost doborâte deasupra oraşelor Oryol, Bryansk, Ryazan, Kaluga şi a regiunii Moscovei care înconjoară…Sursa: www.mediafax.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri