1.5 C
București
duminică, 10 decembrie 2023

Reacția Agenției Naționale Anti-Doping despre noile acuzații aduse Simonei Halep: „Procesul devine mult mai complex”

Publicat pe


Vineri, 19 mai, Simona Halep a mai primit o lovitură dură din partea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA). După ce a fost acuzată că s-a dopat cu Roxadustat și a fost suspendată, sportiva din Constanța a fost prinsă cu nereguli în pașaportul biologic. Iată cum comentează Agenția Națională Anti-Doping noile acuzații aduse româncei!

Agenția Națională Anti-Doping, despre noile acuzații aduse Simonei Halep

Problemele se înmulțesc pentru Simona Halep. Suspendată provizoriu din luna octombrie a anului trecut, ca urmare a testării pozitive cu Roxadustat la US Open 2022, jucătoarea de tenis din Constanța mai primește o lovitură dură.

Acum, românca a fost prinsă de ITIA cu nereguli în pașaportul biologic. Cu ajutorul acestuia, instituțiile anti-doping monitorizează diferiți parametri ai sângelui în timp, pentru a identifica eventualele nereguli anti-doping.

Cum a comentat Agenția Națională Anti-Doping vestea? Iată comunicatul oficial: „Înţelegem interesul major al mass-media şi, totodată, al iubitorilor sportului din România, dar nu numai, însă, în această speţă, ANAD nu are prerogative în procedura de gestionare a cazului, respectând cu stricteţe jurisdicţia tuturor entităţilor cu atribuţii de gestionare a rezultatelor precum şi toate drepturile garantate persoanelor care fac obiectul acestei proceduri”, a transmis ANAD.

Simona Halep

„Agenţia Naţională Anti-Doping îşi rezervă dreptul de a nu se pronunţa pe acest caz”

Reprezentanții ANAD nu au dorit să ofere prea multe detalii referitoare la acest subiect. „Agenţia Naţională Anti-Doping îşi rezervă dreptul de a nu se pronunţa pe acest caz, aflat în curs de desfăşurare, conformându-se astfel rigorilor de comunicare publică prevăzute în Codul Mondial Antidoping şi în Standardul internaţional de gestionare a rezultatelor.

În această etapă a procesului, întreaga comunicare este gestionată de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului”, a precizat preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, Ştefan Rohnean.

Citește și Ce este pașaportul biologic la sportivi? De ce Simona Halep este acuzată din nou că ar fi luat substanțe interzise!

Cum a primit vestea Simona Halep

Simona Halep a susținut vineri, 19 mai, că a fost victima unei contaminări . „Acum, că am stabilit clar că am fost victima unei contaminări, au venit cu o așa-zisă evaluare anormală a sângelui.

Trei experți renumiți la nivel mondial mi-au studiat testele de sânge și a fost foarte clar că sângele meu este complet normal”, a scris sportiva pe o rețea socială.

„Începând cu 7 octombrie, când am fost acuzată de dopaj de ITIA, am trăit cel mai negru coșmar din viața mea”, a mai transmis Simona Halep.

„Mă simt neajutorată în fața unei asemenea hărțuiri și a unei motivații din partea lor să mă găsească vinovată. Încă o dată, toată viața am…Sursa: www.impact.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri