13.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Reacția lui Joe Biden după mediatizarea atrocităților comise de armata rusă în jurul Kievului: ”Am fost criticat pentru că l-am numit pe Putin criminal de război” VIDEO

Publicat peLuni, 04 Aprilie 2022, ora 18:49

1729 citiri

Președintele SUA, Joe Biden, a cerut luni, 4 martie, deschiderea unui proces pentru crime de război împotriva omologului rus, Vladimir Putin, în urma asasinatelor din Bucea.

”S-ar putea să vă amintiți că am fost criticat în trecut pentru că l-am numit pe Putin criminal de război. Ei bine, adevărul este că ați văzut ce s-a întâmplat în Bucea. Este un criminal de război. Dar trebuie să adunăm mai multe informații. Trebuie să continuăm să furnizăm Ucrainei armele de care are nevoie pentru a continua lupta și trebuie să obținem toate detaliile, astfel încât acesta să poată fi un proces real – să avem un proces pentru crime de război. Omul ăsta este brutal și ceea ce se întâmplă în Bucea este scandalos și toată lumea a văzut”, a spus Biden.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Declaraţiile lui Biden au avut loc după ce preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vizitat Bucea, unul dintre oraşele din apropierea Kievului, unde oficialii ucraineni spun că au fost găsite cadavrele unor civili.

Zelenski a numit acţiunile ruseşti ”genocid” şi a cerut Occidentului să aplice sancţiuni mai dure împotriva Rusiei.

Cu toate acestea, liderul SUA s-a abţinut din a numi acţiunile armatei ruse drept genocid.

Cadavrele celor 410 de civili au fost scoase din oraşele din zona Kievului care au fost recent ocupate de forţele ruse, a declarat procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova. Jurnaliştii Associated Press au văzut cadavrele a cel puţin 21 de persoane în diferite locuri din jurul Bucei (nord-vest de Kiev).

Tot luni, Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat că Uniunea Europeană va trimite anchetatori în Ucraina pentru a-l ajuta pe procurorul general ucrainean să ”documenteze crimele de război”.

Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri