8.9 C
București
duminică, 27 noiembrie 2022

Reacția MAE, după ce Andrei Marga a spus că Ucraina trebuie să cedeze teritorii Ungariei, Poloniei, României şi Rusiei

Publicat peMinisterul Afacerilor Externe (MAE) a reacționat, după ce fostul ministru Andrei Marga a declarat că „Ucraina trebuie să cedeze teritorii Ungariei, Poloniei, României şi Rusiei”.

„Ministerul Afacerilor Externe consideră că declarațiile făcute de domnul Andrei Marga în spațiul public cu privire la războiul de agresiune al Rusiei contra Ucrainei și efectele acestuia sunt inacceptabile. Aceste declarații sunt în flagrantă contradicție cu poziția oficială a României față de agresiunea ilegală, nejustificată și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei, precum și cu principiile fundamentale de drept internațional care guvernează relațiile internaționale în prezent”, a transmis MAE.

De asemenea, MAE respinge ferm poziționarea lui Andrei Marga, „care preia, încurajează și propagă narativele maligne emise de Rusia. MAE reiterează susținerea sa fermă pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei, în granițele sale recunoscute la nivel internațional”.

Aminim că Ambasadei Ucrainei la Bucureşti a comentat declaraţiie fostului de ministru de Externe Andrei Marga potrivit cărora Ucraina este în frontiere ”nefireşti” şi trebuie să cedeze teritorii Ungariei, Poloniei, României şi Rusiei.

Ce a declarat Andrei Marga

”Suntem aici cu o situaţie absolut specială şi o supun cu toată răspunderea, Ucraina este în frontiere nefireşti. Ea trebuie să cedeze teritorii Ungariei – Transcarpatia, Poloniei – Galiţia, României – Bucovina şi Rusiei – Donbasul şi Crimeea. Sunt teritorii ale altor ţări. Ne cramponăm, asta este, va fi conflict. Şi închei cu aceasta, să fim foarte limpezi: cât timp nu se rezolvă printr-o discuţie şi cu America şi cu Rusia, Germania, Ucraina şi cu China şi nu se va ajunge la un acord, nu va fi linişte în Europa. Nefiind linişte, democraţia va suferi”, a spus Andrei Marga.

 

 

 Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri