15.6 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023

Reacția MApN după atacurile rusești de lângă granița României: „Am întărit măsurile de vigilență”

Publicat pe


Ministerul român al apărării a transmis miercuri că „nu a identificat amenințări de natură militară la adresa teritoriului național”, reacția MApN venind după un nou atac cu drone al armatei ruse asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre.

Depozit de cereale ucrainean lovit de drone ruseștiFoto: Odesa Regional Administration Press Office / AP / Profimedia

„Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile executate în mod repetat de forțele armate ale Federației Ruse împotriva zonelor locuite de populația civilă și elementelor din infrastructura critică ale Ucrainei. Războiul de agresiune declanșat de forțele ruse împotriva Ucrainei reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internațional”, se spune într-un comunicat de presă al MApN.

„În ceea ce privește atacurile cu drone, efectuate în cursul nopții trecute, împotriva infrastructurii porturilor dunărene Ismail și Reni, situate în apropierea granițelor României, structurile Ministerului Apărării Naționale care asigură monitorizarea spațiului aerian nu au identificat amenințări de natură militară la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României”, afirmă sursa citată.

De asemenea, MApN „a întărit măsurile de vigilență stabilite conform planurilor naționale și aliate și monitorizează în permanență spațiul național terestru, maritim și aerian, în cooperare cu structurile NATO, acționând pentru consolidarea apărării pe întregul flanc estic și descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat.”

Ministerul român de externe a reacționat, de asemenea, la atacurile de peste noapte.

„Condamn cu fermitate atacurile continue ale Rusiei împotriva oamenilor nevinovați, a infrastructurii civile, inclusiv a silozurilor de cereale din porturile ucrainene din Reni și Ismail. Prin aceste încălcări flagrante ale dreptului internațional, Rusia continuă să pună în pericol securitatea alimentară globală și siguranța navigației în Marea Neagră”, a scris pe Twitter Luminița Odobescu.

Guvernatorul ucrainean al regiunii Odesa, Oleh Kiper, a spus că depozite de cereale au fost avariate într-unul dintre porturile ucrainene de pe Dunăre în timpul atacurilor cu drone rusești din timpul nopții. Loviturile au vizat portul Reni, a scris pe Telegram șeful de cabinet al lui Zelenski, Andryi Yermak.Sursa: www.hotnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri