26.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

REACȚIA Rusiei după excluderea din Consiliul Drepturilor Omului de la ONU: Ne vom apăra interesele prin toate mijloacele legale

Publicat pe„Suntem dezamăgiţi şi vom continua să ne apărăm interesele prin toate mijloacele legale şi să oferim explicaţii”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, citat de presa internațională.

Dmitri Peskov a fost întrebat pe Sky News dacă războiul a fost o „umilire”, având în vedere că Rusia s-a retras din capitală, a pierdut mii de trupe și că președintele Volodymyr Zelensky era încă la putere.

El a spus că aceasta a fost o „înțelegere greșită” a ceea ce se întâmplă. Întrebat însă din nou dacă Rusia a pierdut mii de soldați, el a spus: „Da, avem pierderi semnificative de trupe și este o tragedie uriașă pentru noi”.  

El a adăugat apoi că retragerea din regiunea Kiev și din nordul orașului Cernihiv a fost un „act de bunăvoință” pentru a „ridica tensiunea” în timpul discuțiilor de pace.  

În interviu, Peskov a repetat motivele Rusiei pentru ceea ce descrie ca fiind o „operație militară specială”, spunând că Ucraina a devenit „anti-rusă” și Rusia era „foarte nervoasă”, deoarece NATO „începuse să se îndrepte spre granițele noastre”.

Rusia a declarat anterior că 1.351 de soldați au fost uciși. Numărul total al morților nu este cunoscut, dar un oficial al NATO a fost citat în presa americană spunând că între 7.000 și 15.000 și există estimări similare din SUA.

Adunarea generală a ONU a votat joi pentru suspendarea Rusiei din Consiliul Drepturilor Omului cu 93 de voturi pentru, 24 împotrivă şi 58 de abţineri.Sursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri