13.1 C
București
duminică, 19 mai 2024

REAPARE „Podul Calicilor” din București, o construcție cu o istorie de sute de ani, care va fi o zonă de promenadă pentru pietoni. Unde va fi amplasat

Publicat pe


Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook,  că „Podul Calicilor”, cu o istorie de sute de ani, va fi reconstruit peste râul Dâmbovița și va deveni o zonă de promenadă pentru pietoni, înconjurată de spații verzi și locuri de relaxare.

„După mai bine de 10 de ani de discuții si tergiversări, am reusit să obținem toate avizele și să finalizăm proiectul tehnic pentru refacerea celebrului Pod al Calicilor. Vom lansa în curând procedura de achiziție pentru execuția lucrărilor. Noul pod pietonal va face legătura dintre străzile Șelari și Sfinții Apostoli, va avea o suprafață de peste 700 mp și o structură metalică cu elemente din lemn de stejar”, a anunțat Primarul Capitalei, Nicușor Dan, pe rețeaua de socializare.

Noul Pod al Calicilor va traversa Dâmbovița și se va întinde pe 700 de metri pătrați, făcând legătura între Centrul Istoric al Capitalei și Curtea de Apel.



Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri