10.6 C
București
miercuri, 5 octombrie 2022

Record de cazuri Covid în Coreea de Sud / S-au raportat miercuri peste 400.000 de cazuri noi

Publicat pe


Coreea de Sud a raportat miercuri peste 400.000 de cazuri noi de coronavirus, în timp ce ţara a continuat să relaxeze restricţiile în pofida valului de infecţii alimentat de varianta Omicron, informează Agerpres, care citează AFP.

Autorităţile sanitare au declarat că au fost înregistrate 400.741 de cazuri noi, cea mai mare cifră zilnică din această ţară de la începutul pandemiei, în urmă cu doi ani.

Creşterea numărului de cazuri este „ultima mare provocare” cu care se confruntă ţara, a declarat Sohn Young-rae, un înalt oficial din domeniul sănătăţii, în cadrul unui briefing de presă.

Guvernul se aştepta ca numărul de cazuri să fie de acest ordin, a precizat el, adăugând că este de părere că ţara se apropie de vârful valului Omicron.

„Dacă vom depăşi această criză, vom fi mai aproape de o revenire la normalitate”, a subliniat el.

Potrivit datelor OMS, Coreea de Sud conduce în clasamentul mondial al cazurilor noi raportate în ultimele şapte zile, cu 2.358.878 de cazuri, urmată de Vietnam, cu 1.795.380 de cazuri.

Marea majoritate a populaţiei sud-coreene eligibile a fost vaccinată şi a primit o doză de rapel şi, în pofida numărului record de infecţii din această ţară de 52 de milioane de locuitori, ratele de mortalitate rămân foarte scăzute.

De asemenea, ţara a continuat să relaxeze regulile de distanţare socială, sub presiunea micilor întreprinzători şi a coreenilor care desfăşoară activităţi independente. Aceştia susţin că restricţiile impuse în ultimii doi ani le-au împins afacerile pe marginea prăpastiei.

Ţara va ridica carantina obligatorie la sosire pentru vizitatorii complet vaccinaţi din 21 martie.

Se aşteaptă ca vineri guvernul să decidă dacă va relaxa şi mai mult actualele directive privind distanţarea socială sau le va menţine în forma actuală.

Luna trecută, Seulul a renunţat la programul său de restricţii sanitare drastice, deoarece creşterea dramatică a numărului de cazuri cu varianta Omicron ameninţa să copleşească sistemul de sănătate.

Sursa foto: Comisia Europeană / TwitterSursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri