1.6 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Regatul Unit a păstrat duminică seara un minut de reculegere în memoria reginei Elisabeta a II-a

Publicat pe


Moment de reculegere pentru Regina Elisabeta a II-a

Guvernul britanic a invitat publicul să participe la un Moment Naţional de Reculegere acasă, în pragul uşii, pe străzi sau la evenimente ale comunităţii şi priveghi.

Prim-ministrul Liz Truss a ținut un minut de reculegere, cu capul plecat,  în fața reședinței  din Downing Street 10.

Și mulțimi de oameni au fost filmate  păstrând un moment de reculegere în semn de omagiu în mai multe orașe din Marea Britanie, printre care  Newport, în Țara Galilor, Belfast, în Irlanda de Nord, Blackpool în Anglia și Falkirk, în Scoția.

Mai multe persoane care erau la rând pentru a ajunge la catafalcul Reginei s-au oprit în apropierea Podului Londrei și și-au aplecat capetele pentru a ține minutul național de reculegere, apoi au aplaudat la ora 20.01.

Momentul de reculegere a avut loc în ajunul funeraliilor de stat ale suveranei, la care vor participa, luni, sute de șefi de stat și capete încoronate.

Alături de britanicii care au așteptat ore lungi pentru a ajunge în Westminster Hall, unde este depus trupul neînsuflețit al Reginei, și liderii lumii au venit să-i aducă un ultim omagiu și apoi să scrie câteva rânduri în cartea de condoleanțe. Printre ei, și preşedintele Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe şi s-a recules la catafalcul Reginei.

Sursa: stiri.tvr.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri