-1 C
București
duminică, 5 februarie 2023

Regimul lui Putin se apropie de final. ,,Nu va veni neapărat din protestele rușilor de rând”

Publicat peVladimir Putin nu a obținut rezultatele dorite în urma invaziei din Ucraina, iar poziția sa de lider se află în pericol. Finalul războiul devine din ce în ce mai greu de prezis, dar sprijinul primit de Ucraina din partea Occidentului a pus o piedică majoră Rusiei.

Încă nu se știe sigur dacă Putin o să își păstreze funcția de conducere a Rusiei în urma eșecului.

Interiorul sistemului

Valentin Naumescu este profesor de politici internaționale în cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca. Acesta a explicat în cadrul unui interviu faptul că este foarte greu să anticipezi momentul în care Putin o să piardă puterea.

”Este o mai veche și complicată discuție. Aș spune mai degrabă că sfârșitul regimului Putin nu va veni neapărat din protestele rușilor de rând, din tot felul de motive care țin de ezitările, de timiditatea, de lașitatea multor ruși, de manipularea care a existat timp de multe generații care face ca unii dintre ei să creadă în distopiile imperialiste ale lui Putin și așa mai departe.

Când va veni schimbarea regimului lui Putin, și s-ar putea ca acest lucru să se întâmple până la finalul anului viitor, va veni mai degrabă din interiorul sistemului de putere de la Moscova.”, a declarat profesorul pentru ziare.com.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri