0.9 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Regina Elisabeta a II-a, apariție-surpriză în balconul Palatului Buckingham în ultima zi a Jubileului de Platină

Publicat pe


Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii le-a făcut duminică o surpriză supușilor și a apărut la balconul Palatului Buckingham, alături de membrii cei mai apropiați ai familiei, în ultima zi a Jubileului de Platină, evenimente prin care regatul britanic a celebrat cei 70 de ani de domnie ai suveranei – un record.

În balconul simbolic al monarhiei britanice, regina a fost flancată de trei generații ale familiei sale – prințul moștenitor Charles și soția sa, Camilla, ducesă de Cornwall, prințul William și Catherine, ducesă de Cambridge, și cei trei copii ai lor, inclusiv prințul Louis care joi a amuzat publicul și a fost în atenția fotografilor cu grimasele sale inocente. 

Regina Elisabeta a II-a alături de Charles, moștenitorul Coroanei și Camilla, ducesa de Cornwall Foto: Profimedia Images

Regina lipsise de la evenimentele de vineri și sâmbătă – o slujbă la Catedrala St Paul și o după-amiază la hipodromul Epsom – după ce a participat la parada de joi, prima zi a manifestărilor, și a acuzat ulterior un „disconfort”.

În momentul în care suverana în vârstă de 96 de ani – îmbrăcată într-un costum verde deschis și ținând în mână bastonul – a ieșit cu un zâmbet larg pe balcon și a privit spre oamenii care fluturau steagul Union Jack în fața ei, mulțimea a vibrat de încântare. Suverana a salutat miile de oameni care o ovaționau și a ascultat alături de ei imnul țării sale. Rachete de semnalizare în culorile drapelului britanic – roșu, alb și albastru – au fost lansate în aer, familia regală a salutat pentru ultima oară și s-a întors în reședință, în timp ce distribuția West End din „Mamma Mia!” a început să cânte „Dancing Queen”.

Aceasta a fost a treia apariție publică a Reginei Elisabeta a II-a cu ocazia Jubileului de Platină. Ea urmărise parada militară Trooping the Colour, joi, apoi a luat parte la ceremonia de aprindere a torțelor în aceeași seară la Castelul Windsor.

Mesajul Reginei pentru supușii care au sărbătorit-o

Cele patru zile de sărbătoare din Marea Britanie s-au încheiat duminică. Zeci de milioane de oameni au sărbătorit-o pe Regina Elisabeta a II-a și cei 70 de ani de domnie, iar duminică după-amiază a avut loc punctul final al ceremoniilor: uriașa paradă din centrul Londrei, la care au participat mii de persoane. Au fost patru zile pline de momente strălucitoare, de festivități și clipe interesante, care s-au încheiat cu această apariție-surpriză a Reginei la balconul Palatului Buckingham, alături de ceilalți membri ai familiei regale.  Festivitățile deosebite au transmis, dincolo de toate, un mesaj cât se poate de clar: monarhia britanică merge înainte, indiferent cine o reprezintă.

Într-un mesaj transmis sâmbătă seara de Palatul Buckingham, regina a declarat că a fost „copleșită și profund emoționată” de toți oamenii care s-au adunat atât la evenimentele din Londra, cât și în alte părți ale Regatului Unit pentru a marca această piatră de hotar a domniei sale. „Când vine vorba despre cum să marchezi 70 de ani ca regină a voastră, nu există linii de urmat. Este cu adevărat o premieră. Dar am fost copleșită și profund emoționată de faptul că atât de mulți oameni au ieșit în stradă pentru a sărbători Jubileul meu de Platină”, a transmis regina. „Deși poate că nu am participat personal la fiecare eveniment, inima mea a fost cu voi toți; și rămân angajată să vă servesc cât mai bine, susținută de familia mea”, a continuat ea. Suverana mai spune că a fost „inspirată de bunătatea, bucuria și înfrățirea” văzute în timpul weekendului jubiliar și speră că „acest sentiment reînnoit de unitate va dura pentru mulți ani de acum încolo”. Ea și-a încheiat mesajul spunând: „Vă mulțumesc foarte sincer pentru urările dumneavoastră și pentru rolul pe care l-ați jucat cu toții în aceste celebrări fericite”.

Prințul Harry și soția sa Meghan, ducesă de Sussex, nu au fost prezenți la festivitățile de duminică. Prințul Andrew, fiul căzut în dizgrație al reginei, a fost și el absent fiind testat recent pozitiv la coronavirus.

Citiți și: VIDEO & GALERIE FOTO. Cum au trecut Harry și Meghan primul test al apariției lor publice în Marea Britanie după doi ani

Editor : Luana PavalucaSursa: www.digi24.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri