21.3 C
București
marți, 26 septembrie 2023

Reguli noi din 1 iunie 2023: Scutiri de impozit, salarii mărite, vouchere şi veşti bune pentru şoferi şi bolnavi

Publicat peSalarii mai mari şi scutiri de impozit pentru unii români, vouchere, taxe suspendate pentru şoferi, dar şi locuri de parcare mai scumpe în unele părţi, toate de la 1 iunie 2023.

Salariile din administraţia publică, personalul TESA din Educaţie şi MAI vor creşte, iar lista românilor care nu vor mai plăti impozit pe salariu se măreşte.

Tot de azi, 1 iunie 2023, taxa de pod de la feteşti va fi suspendată, dar parcarea în Mamaia va costa mai mult.

Unii români vor primi vouchere de 300 de lei pentru Ziua Copilului, iar în ce priveşte sănătatea, românii bolnavi de cancer pot face PET-CT fără aprobarea CNAS, tot din 1 iunie.

Taxa de pod de la Fetești, suspendată din 1 iunie 2023

Taxa de pod de la Fetești nu se va mai plăti începând cu 1 iunie 2023, după ce a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul prin care se suspendă aplicarea tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavodă, pentru toate categoriile de vehicule.

„Este oficial, de la 1 iunie întră în vigoare suspendarea taxelor de pod peste Dunăre, între Fetești și Cernavodă”, a anunțat Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și prim-vicepreședinte PNL Ilfov.

„Această derogare intră în vigoare de la 01 iunie, ora 00:00 și va fi valabilă până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste brațul Borcea, dar nu mai târziu de sfârșitul lunii august.

Am fost astăzi pe șantierul Podului peste brațul Borcea A2 împreună cu responsabilii din partea CNAIR, pentru a verifica stadiul lucrărilor de reabilitare și consolidare pe calea 2 aferentă podului, dar și pentru a sprijini și presa, în același timp, antreprenorul, astfel încât să putem ridica restricțiile de trafic din zonă, cât mai repede. 

Acest pod face parte din cele 4 construite în urmă cu aproximativ 40 ani peste Dunăre, fiind toate reabilitate în ultimii 3 ani, mai puțin acest ultim sector aferent Podului Borcea, cel mai dificil, aici fiind cea mai degradată porțiune”, a mai transmis Irinel Ionel Scrioșteanu.

Se scumpesc locurile de parcare, de la 1 iunie 2023, în Mamaia

Începând cu 1 iunie 2023, respectiv începutul sezonului estival, locurile de parcare în staţiunea Mamaia vor fi cu plată, iar tariful de parcare începe de la un leu pe oră.

Stațiunea este încadrată la Zona 2 de parcare, dar de la 1 iunie 2023, iar multe zone vor fi incluse în Zona 0.

Statiunea Mamaia este încadrată ca Zona 2 de taxare a municipiului Constanța, iar programul de taxare este de luni până vineri între orele 08:00-20:00.

Astfel, tariful în Zona 2 este un leu/oră, 10 lei pe zi, iar pentru șapte zile cei ce vizitează stațiunea Mamaia va scoate din buzunar 50 de lei.

Tarif o oră – 1 leu

Tarif o zi – 10 lei

Tarif 7 zile – 50 lei

Tarif 30 de zile – 150 lei

Tarif anual – 199 de lei

În staţiunea Mamaia, vor fi patru locații încadrate ca și Zona 0 de taxare în…Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri