11.7 C
București
sâmbătă, 1 aprilie 2023

Reportaj, Ungaria: Migranții pot călători pe jos, cu taxiul sau cu autobuzul, traficanții de persoane oferă și cazare și ascunzișuri în caz de nevoie

Publicat pe


Potrivit unui reportaj realizat de televiziunea maghiară M1, traficanții de persoane și-au extins așa-zisele „servicii” pentru migranți. Sute de persoane care ajung ilegal în Ungaria, așteaptând să pătrundă în Europa, pot acum în schimbul unor sume de bani să solicite bandelor de traficanți nu doar o simplă călătorie până în Uniunea Europeană, ci și mâncare și un loc în care să se ascundă, în caz de nevoie.

Migranții se adună la centrul de primire din Szatka. Majoritatea au venit din Afganistan și spuns că vor să ajungă în Elveția. Acești tineri au încercat deja să evadeze prin granița cu Ungaria de trei ori, dar nu au reușit, relatează M1. Ei au povestit pentru televiziunea maghiară că tot mai mulți oameni își părăsesc țara pentru a ajunge în Europa. „Acum, situația din Afganistan este proastă, oamenii vor să vină în Europa pentru a câștiga bani”, a spus un migrant.

Imigranții care ajung ilegal în Ungaria petrec doar puțin timp în centrul de primire din Szatka. De acolo fug în pădurile din împrejurimi, unde se ascund în corturi, iar apoi merg la graniță cu ajutorul contrabandiştilor.

sursa foto: captura M1

Un migrant a relatat că trebuie să plătească tarife diferite pentru a beneficia de serviciile traficanților de persoane: „Depinde cum călătorești. Pe jos sau cu mașina. Dacă vrei să mergi pe jos, e doar 300-400 de euro. Dacă vrei să mergi cu mașina, depinde și unde vrei să ajungi: poate fi 800-1000-1500 sau chiar mai mulți euro”.

Contrabandiștii oferă condiții din ce în ce mai bune, transportă deja migranții cu taxiuri și camioane și chiar oferă cazare și ascunzișuri, dacă este necesar – desigur, acestea au costuri suplimentare.

Pădurile din jurul Subotica au fost de multă vreme pline de tabere de migranți înființate ilegal. Autoritățile sârbe au capturat recent 180 de migranți din zonă. Aproape 700 de imigranți au fost strânși în cadrul unei campanii naționale.

sursa foto: captura M1

Această tabără, de exemplu, a fost lichidată de poliția sârbă în urmă cu câteva zile. Rămășițe de corturi, haine împrăștiate, resturi de mâncare, medicamente, obiecte personale și documente temporare indică faptul că migranții trăiau aici.

Echipa de jurnaliști M1 a întâlnit mai mulți imigranți în pădure, ceea ce înseamnă că au înființat o altă tabără, sau mai multe, lângă granița cu Ungaria, așteptând să prindă un moment prielnic pentru a putea trece granița.

Vineri, poliția maghiară a arestat aproape 350 de persoane care încalcă frontierele, migranții pretinzând că sunt cetățeni afgani, sirieni, irakieni, iranieni și saudiți, dar în realitate spun ce vor, pentru că aproape niciodată nu au acte, relatează hirado.huSursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri