32.4 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023

Reporteri prădați de hoți, sub amenințarea armei, chiar în timp ce relatau despre o serie de jafuri din Chicago

Publicat pe


Postul de limbă spaniolă Univision Chicago a transmis că un reporter şi un operator aveau programată o filmare, cu puţin înainte de ora 5 dimineaţa, luni, în cartierul West Town din Chicago, când trei bărbaţi mascaţi care purtau arme de foc i-au jefuit, luându-le camera de luat vederi şi alte obiecte.

„Au fost ameninţaţi cu arme de foc şi jefuiţi. În principal au fost obiecte personale şi au luat o cameră de filmat”, a declarat Luis Godinez, vicepreşedinte al departamentului de ştiri al Univision Chicago, citat de publicația Chicago Tribune.

Imaginile filmate se află în camera furată

Godinez a precizat că echipa de ştiri filma un reportaj despre jafurile din comunitatea West Town, care urma să fie difuzat la ştirile dimineţii. El a spus că imaginile filmate se află în camera furată, iar transmisiunea nu a mai ajuns niciodată să fie făcută în direct.

Poliţia din Chicago a identificat victimele ca fiind un bărbat de 28 de ani şi un bărbat de 42 de ani.

Poliţia spune că cei doi se aflau afară când trei bărbaţi au venit cu un sedan gri şi cu un SUV negru. După ce hoţii înarmaţi şi-au însuşit obiectele de la echipa de ştiri, au fugit cu vehiculele lor.

Nu au fost raportate victime şi nicio persoană nu a fost reţinută până acum în acest caz, a precizat poliţia.

Godinez a spus că Univision Chicago, filiala locală a companiei internaţionale de media TelevisaUnivision, nu va dezvălui numele reporterului şi operatorului pentru a le proteja intimitatea. „Ei sunt bine şi lucrăm împreună ca o echipă”, a spus reprezentantul televiziunii.

Al doilea jaf într-o lună asupra unei echipe de reporteri

Episodul a fost al doilea jaf din această lună în care a fost implicată o echipă de ştiri din Chicago, după ce un operator de la WLS-TV a fost agresat şi jefuit în după-amiaza zilei de 8 august în timp ce se pregătea să filmeze o conferinţă de presă în West Side din Chicago.

Aceste jafuri au determinat Asociaţia Naţională a Angajaţilor şi Tehnicienilor din Radio şi Televiziune, care reprezintă operatorii de televiziune din Chicago, să avertizeze cu privire la ameninţările tot mai mari la adresa siguranţei celor care acoperă ştirile.

„Cameramanii şi reporterii noştri de ştiri oferă un serviciu public foarte important pentru a ne ţine comunitatea informată. Ne-am angajat să ne asigurăm că siguranţa lor este pe primul loc”, a declarat Raza Siddiqui, preşedintele localului sindical, într-un comunicat de presă.

Siddiqui a precizat că unele dintre posturile de ştiri afiliate sindicatului au planificat să ia măsuri suplimentare de siguranţă, inclusiv să desemneze agenţi de securitate pentru unele echipe de televiziune.

Foto: Profimedia…Sursa: www.libertatea.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri