25 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Republica Moldova este cel mai vulnerabil vecin al Ucrainei, avertizează ministrul Aurescu

Publicat peRepublica Moldova este cel mai vulnerabil vecin al Ucrainei, avertizează ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu. Ministrul român a făcut această declarație marți, cu prilejul participării la o conferință la Berlin. La conferință a participat și ministrul de Externe al guvernului de la Chișinău.

Ministrul Aurescu a explicat că Republica Moldova este „dependentă sută la sută” de gazul importat din Rusia. Separat, energia electrică este furnizată Republicii Moldova, în bună măsură, de o centrală din Transnistria.

Republica Moldova se află între Ucraina și România. Din momentul declanșării războiului în Ucraina, Republica Moldova a primit, ca și România, un mare număr de refugiați.

„Războiul din Ucraina, pornit în mod ilegal de Rusia, a creat multe probleme în vecinătate, legate nu doar de provocările de securitate din regiune, pentru securitatea europeană şi euroatlantică, ci şi pentru ţările vecine Ucrainei, iar Republica Moldova a trebuit să facă faţă unui număr mare de refugiaţi”, a declarat ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

La Berlin s-a desfășurat, marți, o conferinţă internaţională pentru crearea Platformei de sprijin pentru Moldova (Moldova Support Platform). Ministrul Aurescu a fost copreședinte al conferinței. Ceilalți copreședinți au fost Annalena Baerbock, ministrul de Externe al Germaniei, și  Jean-Yves Le Drian, ministrul de Externe al Franţei.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri