4.1 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Republicanul Ron DeSantis promite „marea revenire a Americii”, într-un start cu probleme tehnice al campaniei sale prezidențiale

Publicat pe


Mult așteptata intrare a lui Ron DeSantis în campania prezidențială din 2024 s-a împiedicat pentru puțin timp, miercuri, în timpul unei discuții LIVE pe Twitter, alături de Elon Musk.

Sunetul s-a întrerupt, transmisiunea a fost suspendată, într-un moment în care 500.000 de oameni așteptau anunțul, iar discuția a fost reluată cu câteva zeci de minute întârziere, astfel că audiența s-a înjumătățit, scrie New York Times.

Problemele tehnice generate, aparent, de serverele Twitter sufocate de numărul mare de ascultători au fost speculate de rivalii guvernatorului Floridei, republicanul Donald Trump și democratul Joe Biden, actualul președinte, care au găsit un moment bun pentru a-și stimula propriile campanii.

Dar aceste mici probleme nu au putut umbri totuși adevărata semnificație a momentului: intrarea oficială în cursa prezidențială a unuia dintre cei mai puternici candidați.

În ultimele luni, DeSantis a alunecat în sondaje în urma principalului său rival republican, cu care se va lupta pentru a obține nominalizarea partidului în vederea finalei prezidențiale din noiembrie 2024.

Însă guvernatorul Floridei păstrează o serie de puncte forte: un grămadă de bani, o campanie puternică, sprijinită de strategi abili și, mai ales, o serie de victorii politice răsunătoare în statul său, care au venit după triumful electoral de anul trecut.

Nu în ultimul rând, important s-ar putea dovedi sprijinul aparent al imperiului media al lui Rupert Murdoch. Miercuri seară, cea mai importantă televiziune conservatoare, Fox News, a relatat în paralel intrarea în cursă a lui DeSantis și ceea ce a numit „bizara” reacție a lui Trump.

Modelul Floridei

În anunțurile făcute miercuri, în discuția de pe Twitter și într-un clip de campanie, guvernatorul a susținut că „proiectul său din Florida” poate fi un model pentru remodelarea SUA, pe un tipar conservator, în special în ceea ce privește problemele sociale.

Ron DeSantis ar conduce astfel „marea revenire a Americii”, a explicat clipul de campanie.

Care ar fi modelul din Florida?

Guvernatorul a trimis zeci de imigranți din Texas – prin Florida – pe o mică insulă din largul coastei statului Massachusetts, pentru a atrage atenția asupra afluxului de imigranți latino-americani care încearcă să treacă granița sudică.

El a semnat și apoi a extins un proiect de lege privind drepturile părinților în educație, care interzice discutarea în clasă a problemelor LGBTQ, în școlile publice din Florida.

Recent, el a promulgat o lege care interzice avorturile la șase săptămâni, adică înainte ca majoritatea femeilor să își dea seama că sunt însărcinate.

INTERVIU. De ce Europa de Est a reacționat imediat, iar Europa Occidentală mai pragmatic la războiul din Ucraina. Și la ce ne putem așteptaSursa: www.libertatea.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri