1 C
București
luni, 6 februarie 2023

Reţetă cârnaţi de casă. Ce greşeală să nu faci atunci când îi umpli, dacă nu vrei să se spargă atunci când îi prăjeşti

Publicat pe



Există o greşeală banale pe care multe gospodine o fac atunci când umplu cârnaţii de casă, fapt care duce la spargerea acestora atunci când se prăjesc în ulei.

Pe grătar, la tigaie, afumaţi sau uscaţi, cârnaţii de casă sunt printre preparatele tradiţionale delicioase care se găsesc pe masa de sărbători.

Cârnaţii de casă se pregătesc foarte simplu şi uşor, însă pentru ca rezultatul final să fie unul pe măsură, trebuie respectate câteva mici secrete pentru ca aceştia să nu se spargă atunci când sunt prăjiţi.

Pentru ca proaspeţii cârnaţi să nu se spargă atunci când sunt prăjiţi, aceştia trebuie umpluţi cu grijiă, iar cantitatea de sare să nu fie prea mare, întrucât aceasta duce la crăparea cârnaţilor când sunt gătiţi.

Totodată, după ce cârnaţii au fost umpluţi, aceştia trebuie lăsaţi „la zvântat” timp de 24 de ore într-un loc răcoros și bine ventilat, dar unde să fim siguri că nu îngheață. De exemplu: o magazie sau un garaj. 

Reţetă cârnaţi de casă

Ingrediente reţetă cârnaţi de casă

  • 1 kg pulpă de porc;
  • 1 kg burtă de porc;
  • 30 g de sare;
  • 6 g piper;
  • 1 lingură boia dulce;
  • 6 g cimbru;
  • 1 căpăţână de usturoi;
  • 400 ml vin alb sec;
  • 4 m de intestine de porc.

Intestinele se spală bine în mai multe ape. Apoi acestea se lasă în apă rece, cu 2-3 linguri de oţet, dar şi cu câteva bucăţele de ceapă.

Carnea se taie cuburi mici cât să încapă în maşina de tocat carne. Peste carne se adaugă sarea, piperul și condimentele, apoi se toarnă 500 ml de apă rece. Şi se începe a se frământa energic.

Intestinele se scurg de apă. Apoi se ia câte o bucată şi se rulează pe accesoriul pentru cârnaţi al maşinii de tocat.
Scurgem mațele de apă și rulăm primul maț pe accesoriul pentru cârnați al mașinii de tocat. La final, se răsucesc din loc în loc, formând cârnații cât de mari dorim (15-20 cm).

Cârnaţii de casă se lasă la uscat într-o cămară răcoroasă, sau pe balcon pentru 2-3 zile, apoi sunt gata de consum.





Sursa: www.antena3.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri