12.7 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Rețetă de post din trei ingrediente. Biscuiți cu ovăz și banane

Publicat pe  • Rețetă de post rapidă
  • Biscuiți cu ovăz și banane

Pentru că ne aflăm în perioada postului Paștelui, vă recomandăm rețete care să nu conțină lapte și ouă, dar care să aibă și un gust foarte bun.

Pentru astăzi avem o rețetă simplă de biscuiți din ovăz și banane, iar modul de preparare e foarte simplu. O să aveți nevoie doar de trei ingrediente pentru a face acest desert gustos.

Ingrediente

  • trei banane coapte
  • fulgi de ovăz
  • unt de arahide
  • opțional: cacao, scorițișoară, extrac de vanilie, sirop de arțar, nucă de cocos, etc.

Mod de preparare biscuiți cu ovăz și banane

Modul de preparare al acestui desert e unul foarte simplu. Luăm o furculină și pasăm foarte bine bananele. După ce au fost pasate se adaugă aproximativ 200-250 de grame de fulgi de ovăz. Întreaga compoziție trebuie să aibă o consistență potrivită, astfel încât să poți să modelezi biscuiții. Pentru a-i da un gust mai bun putem adăuga și un vârf de unt de arahide.

Duăă ce am pus cele trei ingrediente de bează, de acum ne vom ocupa de biscuiți în funcție de preferințe. Putem să adăugăm cacao, vanilie, sirop de arțat, alune, merișoare sau stafide. Mai mult de atât, puteți să folosiți chiar și nucă de cocos, alune de pădure, fistic, caju sau ciocolată în caz că nu mai vreți să îi faceți de post.

Întreaga compoziție se amestecă bine și se formează biscuitele cu mâna sau cu ajutorul unei linguri. Fiecare biscuite se pune într-o tavă pe hârtie de copt. Aceștia se lasă la cuptor timp de 15-20 de minute.

După ce îi scoateți de la cuptor puteți să-i serviți fie calzi sau reci și puteți să îi combinați cu o cană de ceai.

Citește și: Rețetă de tocană de ardei tradițională ungurească. Un preparat perfect pentru perioada postului

Sursa: spynews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri