25 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Rețetă de tartă cu cireșe și vanilie. Un desert gustos pentru un început de săptămână

Publicat pe  • Rețetă de tartă cu cireșe și vanilie
  • Un desert gustos pentru un început de săptămână

O rețetă delicioasă pentru tine și întreaga familie este tarta cu cireșe și vanilie. Un desert gustos pentru un început de săptămână perfect. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara-o!

Ingrediente

200 ml apă

1 kg cireşe

cremă de vanilie praf din comerţ

8-10 linguri apă rece

1/2 lingurita rasă de sare

200 g unt

3 cani făină

3 pliculete gelatină

Mod de preparare

Se cerne făina şi se pune într-un castron. Untul, care a stat în prealabil la frigider, se încorporeză cu cuţitul fără să se atingă cu mâna, apoi se apasă cu furculiţa până când compoziţia are aspectul unor firimituri mari de pâine. Se stropeşte apoi cu apa foarte rece în care s-a dizolvat sarea şi se amestecă cu furculiţa, circular.

Aluatul se strânge în mâini şi se dă forma unei mingi, fără să se mai frământe, şi se înveleşte într-un şervet şi se dă la rece timp de 20 de minute.

Din această compoziţie se îmbracă forma de tartă. Se pune în cuptor în jur de 20 de minute într-o tavă unsă cu grăsime, iar apoi se lasă la răcit.

Crema de vanilie praf din comerţ se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se răceşte şi apoi se pune peste aluatul de tartă. Cireşele se spală, se curăţă de codiţe şi de sâmburi şi se pun timp de 10 minute la fiert în 200 ml de apă cu pliculeţele de gelatină. Se lasă puţin la răcit şi se pun apoi peste tartă.

După ce ați parcurs acești pași, desertul este gata de servit. Poftă bună!

Citește și: Prăjitura „Chinezoaică”. O rețetă simplă pentru un început de săptămână

Sursa: spynews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri