6.3 C
București
vineri, 25 noiembrie 2022

Rețetă de tort cu iaurt și clementine. Un desert răcoritor de vară

Publicat pe



  • Rețeta de tort cu iaurt și clementine
  • Ingrediente și mod de preparare

Rețeta de tort cu iaurt și clementine este una foarte simplă și care merită tot timpul petrecut în bucătărie. Acest tort este perfect pentru zile onomastice sau pentru atunci când pur și simplu faci o petrecere și vrei să impresionezi invitații. Clementinele dă un gust și o savoare aparte tortului, iar servit rece de la frigider, este de-a dreptul minunat. Iată cum se prepară această rețetă.

Ingrediente

400 g pișcoturi

2 plicuri de gelatină

2 pliculețe de întăritor de frișcă

400 g iaurt

150 g zahăr pudră

1 l frișcă lichidă

4 portocale

4 clementine

100 g zahăr

Zeama de la o portocală

Nucă de cocos

Fructe pentru decor

Mod de preparare

Hidratezi gelatina în 100 ml apă, iar după 10 minute o topești la bain-marie. Bați frișca, adăugând întăritorul, apoi încorporezi pe rând iaurtul îndulcit cu zahărul pudră și gelatina călduță, în fir subțire. Adaugi portocalele și clementinele tăiate mărunt și bine scurse. Faci un sirop din zeama de portocală și zahăr. Tapetezi cu folie de plastic o tavă pentru tort. Așezi cât mai estetic felii de portocale și clementine, pui un strat de compoziție cu iaurt, un rând de pișcoturi înmuiate în sirop, apoi repeți straturile de cremă și pișcoturi. Acoperi cu folie alimentară și introduci tortul în frigider pentru 3 ore. După ce au trecut cele 3 ore, îl poți savura alături de cei dragi. Poftă bună!





Sursa: spynews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri