Pentru că suntem în postul Paștelui, de pe masa românilor nu lipsesc sarmalele cu orez. Iată o rețetă din celebra carte de bucate a Sandei Marin de sarmale delicioase, care pot fi consumate și reci.
Ingrediente
- 1 varză mare
- 2 cepe
- 1 ceașcă de orez
- sare și piper
- verdeață tocată
- 1 linguriță boia de ardei
- 1 lingură bulion de roșii
- 3 linguri ulei
Citește și: Cozonac de post, rețeta ideală pentru această perioadă! Ingredientul care îi va da un gust demențial și îl va face foarte pufosMod de preparare
La fel ca la cele cu carne, sarmalele cu orez se pot face din varză acră sau din varză dulce. Varza acră se spală cu apă rece, iar cea dulce se opărește cu borș. Se călește ceapa tăiată mărunt în ulei. Când a început să se îngălbenească, se adauă orezul spălat.
Se stinge totul cu o cană de…