8.9 C
București
duminică, 27 noiembrie 2022

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2022. Elevii află azi notele la examen. Când pot fi depuse contestațiile

Publicat pe


Se anunță o nouă zi cu emoții pentru absolvenții claselor a VIII-a din București și din țară. Primele rezultate obținute de către elevii care au participat la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2022 vor fi afișate joi, 23 iunie.

După ce au susținut probele din cadrul Evaluării Naționale 2022, candidații vor afla în cursul acestei zile ce note au obținut la examenul de la finalul clasei a VIII-a.

Când pot fi depuse contestațiile

Conform calendarului anunțat de Ministerul Educației, primele rezultate la EVALUAREA NAȚIONALĂ din acest an vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Elevii nemulțumiți de note au opțiunea de a formula contestație, pentru a cere recorectarea.

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru elevii minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, a precizat Ministerul Educației.

Rezultatele, comunicate prin intermediul unor coduri individuale

E de menționat faptul că, respectându-se prevederile GDPR, comunicarea rezultatelor obținute de către elevii care au susținut Evaluarea Națională 2022 se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul Ministerului Educației, edu.ro.

Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale – ce înlocuiesc numele și prenumele candidaților – și care au fost distribuite elevilor, la prima probă susținută în cadrul acestui examen.

Rezultatele finale vor fi afișate pe 30 iunie

Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2022 – după soluționarea contestațiilor – vor fi afișate joi, 30 iunie.

„Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial”, a comunicat Ministerul Educației.

Sursa: www.national.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri