27.9 C
București
marți, 26 septembrie 2023

Rezultate excepţionale pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Informatică

Publicat pe


Rezultate Olimpiada de Informatică. România se menține pe locul al doilea

Rezultate Olimpiada de Informatică. România se menține pe locul 2 în clasamentul mondial „all-time”, alcătuit în funcție de numărul total de medalii obținute la Olimpiada Internațională de Informatică (IOI), cu 3 medalii de argint și una de bronz câștigate anul acesta, anunță Ministerul Educaţiei.

Duminică, la Szeged, Ungaria, a avut loc festivitatea de premiere a celei de a 35-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Informatică, ediție la care au participat 351 de concurenți din 90 de țări.

Echipa României a reușit un rezultat extraordinar – 3 medalii de argint și o medalie de bronz au intrat în palmaresul țării, prin efortul tinerilor Alexandru-Raul Todoran, Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu”, Orăștie – Medalie de Argint, Luca Perju-Verzotti, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București – Medalie de Argint, Andrei-Robert Ion, Liceul Internațional de Informatică, București – Medalie de Argint și Alexandru Luchianov, Liceul Internațional de Informatică, București – Medalie de Bronz.

„Grație acestui rezultat, România continuă să se mențină pe locul al doilea în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaționale de Informatică, cu 127 de medalii (33 aur, 58 argint, 36 bronz), la egalitate cu Polonia, pe primul loc aflându-se redutabila echipă a Chinei”, transmite Ministerul Educaţiei.

Echipa României a fost condusă de către reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI): Prof. Dan Pracsiu – Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, Vaslui, Team Leader și Tamio Vesa Nakajima, doctorand, Universitatea Oxford, UK- Deputy Leader.

Sursa citată remarcă și ascensiunea în Hall of Fame a lui Alexandru Luchianov. Cu patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică, el devine unul dintre cei mai titrați români în istoria acestei competiții, plasându-se pe locul 29 în clasamentul mondial Hall of Fame. De-a lungul participărilor României la IOI, doar 2 români au reușit să obțină rezultate mai bune.

 Sursa: www.capital.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri