4.4 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Ringier dă afară 100 de oameni! Decizia luată de compania care deține Libertatea și GSP

Publicat pe


Ringier restructurează masiv în Portugalia

Un alt caz Ringier a ieșit la iveală în Portugalia, după cel al lui Cătălin Țepelin. Compania elvețiană care deșine mai multe publicații a pornit o „restructurare agresivă”. Compania vrea să concedieze 100 de oameni din 150. Este vorba despre ziariști din redacția unui cotidian renumit de sport. Scandalul a ajns chiar și pe masa președintelui statului.

Cazul concedierii jurnalistului Cătălin Ţepelin, vine într-o perioadă în care trustul elveţian a declanşat un scandal şi în Portugalia. Șefii elvețieni au pornit o acțiune restructurare masivă la o publicaţie de sport pe care o dețin. Sindicatul Jurnaliștilor a făcut apel chiar și la președinție.

La 1 septembrie, Sindicatul Jurnaliştilor din Portugalia, ţară în care Ringier deține mai multe titluri, a anunțat presiuni pe angajații A Bola. De acolo, proprietarul Ringier vrea să dea afară două treimi din angajaţi. „O acţiune de o amploare rar întâlnită în Portugalia”, titrează şi publicaţia Expresso.

Sindicatul Jurnaliştilor din Lisabona a explicat că Ringier încearcă să disponibilizeze peste 100 de oameni din mai multe redacții pe care le deține.

„Ringier, grupul elveţian care a cumpărat Jornal A Bola, Bola TV, Bola on-line şi Autofoco, a ales să realizeze o restructurare agresivă a companiei. Care nu este altceva decât să prezinte angajaţilor propuneri de a părăsi compania.

A făcut asta cu peste 100 de oameni, din cei 150. Ceea ce reprezintă tăierea a două treimi dintr-o singură lovitură.

Venim cu un act de solidaritate cu toată lumea. Un apel către jurnalişti să aibă capacitatea de a rezista în această perioadă dificilă. Și să nu cedeze presiunilor nelegitime. Şi vă garantăm că vă vom însoţi la fiecare pas al acestui proces” au transmis sindicaliștii.

Grupul elveţian a optat pentru o strategie agresivă pentru a încerca să scape de zeci de jurnalişti, procedură condamnată de Uniunea Jurnaliştilor (SJ). Multora dintre jurnaliştii de la publicaţiile menţionate li s-au prezentat propuneri inacceptabile.

S-au dat ultimatumuri

Persoane care au petrecut mai mult de 30 de ani în companie au fost anunţate că au doar 48 de ore timp pentru a lua o decizie.

Ei au fost ameninţaţi că un refuz ar însemna includerea imediată pe o listă pentru concedieri colective, a mai arătat sindicatul. Sindicaliștii au apelat inclusiv la preşedintele ţării, Marcelo Rebelo de Sousa.

„Pentru toate acestea, Sindicatul Jurnaliştilor face apel la Preşedintele Republicii, Marcelo Rebelo de Sousa. Care cunoaşte bine istoria A Bola, moştenirea pe care o are în istoria recentă a acestei ţări.

Greutatea pe care a avut-o în răsturnarea dictaturii din Portugalia. Să intervină pentru a stopa atacurile succesive asupra informaţiilor care sunt răspândite în ţara noastră” a spus sindicatul.Sursa: www.capital.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri