17.4 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Riposta Moscovei: Naționalizarea

Publicat peUn membru de rang înalt al partidului de guvernământ din Rusia a propus naționalizarea fabricilor deținute de străini care își închid operațiunile în țară din cauza a ceea ce Kremlinul numește o operațiune militară specială în Ucraina, scrie Reuters.

Mai multe companii străine, printre care Toyota, Nike și retailerul IKEA au anunțat închiderea temporară a magazinelor și fabricilor din Rusia pentru a pune presiune asupra Kremlinului să oprească invazia în Ucraina.

Într-o declarație publicată luni seara pe site-ul web al Rusiei Unite, secretarul consiliului general al partidului de guvernământ, Andrei Turchak, a declarat că închiderea operațiunilor este un „război” împotriva cetățenilor Rusiei.

Declarația a menționat companiile alimentare private finlandeze Fazer, Valio și Paulig ca fiind cele mai recente care au anunțat închideri în Rusia.

„Rusia Unită propune naționalizarea unităților de producție ale companiilor care își anunță ieșirea și închiderea producției în Rusia în timpul operațiunii speciale din Ucraina”, a declarat Turchak. „Aceasta este o măsură extremă, dar nu vom tolera să fim loviți pe la spate și ne vom proteja oamenii. Acesta este un război real, nu împotriva Rusiei în ansamblu, ci împotriva cetățenilor noștri”, a mai spus el.

„Vom lua măsuri dure de represalii, acționând în conformitate cu legile războiului”, a mai spus Turchak.

Șeful Paulig a declarat pentru Reuters într-un e-mail că acest lucru nu va schimba planurile sale de retragere din Rusia. Fazer și Valio nu au dorit să comenteze, contactați de Reuters.

Fazer, care produce ciocolată, pâine și produse de patiserie, are trei fabrici de panificație în Sankt Petersburg și una în Moscova, având aproximativ 2.300 de angajați.

Valio are o fabrică de brânzeturi și are 400 de angajați în Rusia, iar Paulig are o prăjitorie de cafea și angajează 200 de persoane în țară.

Săptămâna trecută, Finlanda, care nu este membră NATO și care are o graniță comună cu Rusia, a acceptat să îșinconsolideze legăturile de securitate cu Statele Unite, în timp ce urmărește invazia Rusiei în Ucraina.

Sursa: www.cotidianul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri