1 C
București
sâmbătă, 9 decembrie 2023

Ritmul creării de locuri de muncă în SUA se menţine lent, deşi economia este aparent rezilientă

Publicat pe


Companiile din Statele Unite au creat 187.000 de locuri de muncă în luna iulie, iar rata şomajului a scăzut uşor, situaţie care semnalează o economie rezilientă, deşi cifrele sunt sub aşteptările experţilor.

Ritmul creării de locuri de muncă în SUA se menţine lent, deşi economia este aparent rezilientă

Potrivit datelor raportate de Oficiul pentru Statistici în domeniul Muncii, în iulie, în Statele Unite au fost create 187.000 de locuri de muncă, iar rata şomajului a scăzut de la 3,6% la 3,5%, informează site-ul Axios.com.

Analiştii economici se aşteptau la apariţia a 200.000 de locuri de muncă în iulie, dar datele indică totuşi menţinerea rezilienţei economice, chiar dacă cererea pentru angajaţi este în uşoară scădere.

În iunie, în Statele Unite fuseseră raportate 185.000 de locuri de muncă noi, în scădere de la 281.000, în mai.

În iulie, cele mai multe locuri de muncă au apărut în sectoarele serviciilor medicale, asistenţei sociale şi activităţilor financiare.

Cifrele de pe piaţa muncii vor fi analizate de Consiliul guvernatorilor Rezervei Federale (Fed), instituţia bancară centrală din SUA, înainte de a decide menţinerea sau nu a seriei majorărilor dobânzii de referinţă. Majorările din ultimul an, care au rolul reducerii inflaţiei, au generat presiuni asupra activităţilor economice, deşi cifrele de pe piaţa muncii indică rezilienţă economică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].Sursa: www.mediafax.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri