16.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Rochii de seară în funcție de forma corpului tău – sfaturi pentru a arăta perfect!

Publicat pe


Toamna este un anotimp în care mulți miri preferă să se căsătorească, deoarece căldura începe să scadă, dar încă nu este la fel de frig ca iarna. Dacă ești una dintre cele care se află în dilema cu ce să se îmbrace pentru acea ceremonie importantă pe care o ai programată, astăzi am mai multe opțiuni pentru tine, iar cel mai bun lucru este că merge în funcție de forma corpului tău.

Nu este suficient să alegi o rochie de seară frumoasă, dacă nu ți se potrivește, nu vei fi 100% mulțumită. Nimic mai bun decât să îți pui în valoare silueta și să arăți spectaculos.

Cu siguranță ați auzit deja de cele cinci tipuri de corp feminin (triunghiular, triunghi inversat, dreptunghiular, oval și clepsidră), fiecare are caracteristici diferite, însă nu toate fetele cu constituție dreptunghiulare – de exemplu – sunt la fel, fiecare persoană are măsuri și caracteristici diferite, care ne fac unice. Așa că astăzi vom vorbi mai în detaliu și vei avea o idee mai clară pentru a alege rochia de petrecere pentru invitați care să ți se potrivească cel mai bine și care să-ți pună în evidență atributele. Să începem!

1. Tipul de corp triunghiular

Cunoscut și sub numele de „pară” este un tip clasic de corp european. Umerii sunt mai mici decât șoldurile. Deci, aici trebuie să punem în valoare partea superioară pentru a o echilibra cu zona inferioară. O rochie în care detaliile se concentrează pe această zonă este cea mai recomandabilă. Dacă porți o rochie cu mâneci, este mai bine să alegi una cu volane, aplicații sau alte detalii care atrag atenția, cum ar fi dantela, pietrele semiprețioase, printre altele. De asemenea, un decolteu fără umeri ne va scoate în evidență umerii.

Câteva recomandări:

– Dacă ai un gât scurt, evită decolteurile foarte înalte sau rotunde, un decolteu în „V” este cea mai bună opțiune.

– Dacă picioarele tale sunt foarte groase, folosește o rochie în linie A pentru a ascunde această zonă.

– Dacă brațele tale sunt groase, o rochie cu umerii goi și evazată te poate ajuta. Nu uita să îți definești talia.

2. Tipul de corp triunghi inversat

Acesta este opusul triunghiului, aici umerii sunt proeminenți și șoldurile sunt înguste. Scopul este de a pune în valoare partea de jos pentru a crea efectul de curbe și șolduri. O rochie simplă, de culoare închisă în zona superioară este mai sigură, este mai bine să se concentreze atenția cu detalii (volane, pliuri etc.), iar culorile mai deschise pe șolduri.

Idei de rochii elegante – pentru ocazii

Câteva recomandări:

– Croiul plisat este un aliat, deoarece va crea o siluetă curbată.

– Dacă ai un bust proeminent, nu uita să îți marchezi întotdeauna talia, astfel încât zona inferioară să nu pară prea grea.

– O idee bună este să optezi pentru o rochie scurtă, în care partea de sus să fie strâmtă și plată, iar partea de fustă să aibă mult volan.

– Dacă ești super slabă sau atletică, poți opta pentru o rochie mulată. Câteva pliuri în jurul șoldurilor sau o curea care să definească zona respectivă sunt suficiente.

3. Tipul de corp dreptunghiular

Aceste femei au măsuri foarte asemănătoare la nivelul umerilor, taliei și șoldurilor. Ceea ce căutăm aici este să definim talia și să creăm o siluetă curbată. Atunci nimic mai bun decât curelele, pliurile și croielile evazate și în linie A pentru a le crea.

Câteva recomandări:

– Rochiile scurte și evazate ne vor ajuta, de asemenea, să creăm curbe.

– Dacă ești foarte slabă, evită culorile închise sau negrul clasic, optează mai degrabă pentru imprimeuri sau culori vibrante. De asemenea, nu uita că țesăturile lejere, cu drapaj și mișcare, te vor ajuta să creezi o siluetă rotundă.

4. Corpul de tip clepsidră

Acest lucru corespunde unor măsuri foarte asemănătoare pentru umeri și șolduri, precum și unei talii mici. Dacă aceasta este definiția ta, felicitări, pentru că ți se va potrivi aproape totul, trebuie doar să îndrăznim noi propuneri să privim altfel și să ne uităm la unele detalii, pe care le vom vedea mai jos.

Rochii elegante – idei

Câteva recomandări:

– Dacă dorești să minimalizezi un bust mare, folosește un decolteu în V pentru a stiliza acea zonă, niciodată un decolteu înalt.

– Dacă ești slabă, evită să porți o rochie largă, este mai bine să evidențiezi talia. Pentru aceasta, o rochie cu croială de sirenă va fi cea mai bună.

– Dacă ești groasă, poți purta o rochie mulată în partea de sus și o ușoară croială în formă de A în partea de jos, pentru o siluetă mai subțire.

5. Tipul de corp tip oval

Este vorba de silueta rotunjită și căutăm să punem în valoare părțile frumoase ale corpului și să le ascundem pe cele pe care dorim să le ascundem. Atunci o rochie cu decolteu în V și un decolteu adânc va fi cea mai bună alternativă. În plus, croiala imperiu ne va ajuta să ascundem un abdomen proeminent. În ceea ce privește culorile și imprimeurile, o rochie monocoloră te va face să pari foarte subțire. Dacă optezi pentru un imprimeu, asigură-te că are motive mici și culori închise.

Câteva recomandări:

– Nu uita că rochia ta nu trebuie să fie nici prea strâmtă, nici prea largă. Cel mai bine este ca acesta să fie făcut pe măsură pentru a-ți pune în evidență silueta.

– Folosește texturi netede, moi și drapante.

– Evită să folosești centuri. Tăietura imperiu este cea mai bună opțiune.

Nu uita că nu este nimic mai bun decât să îți cunoști tipul de corp, culorile care ți se potrivesc și să îți cunoști clar stilul, astfel încât căutarea rochiei ideale să nu fie o bătaie de cap, ci mai degrabă ceva ușor, rapid și simplu.Sursa: a1.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri