8.9 C
București
duminică, 27 noiembrie 2022

Român omorât într-un zoo din Suedia de o antilopă care urmărea un struț

Publicat peUn român a murit în urma unui accident bizar petrecut în grădina zoologică din Öland, din Suedia, după ce a fost stăpuns de coarnele unei antilope. Autoritățile au finalizat acum ancheta în acest caz și au stabilit pas cu pas cum s-a întâmplat tragedia.

Românul, care era angajat pe post de îngrijitor de animale la parcul zoologic, a murit după ce a fost atacat de o antilopă eland, la sfârșitul lunii august. În momentul respectiv, românul și managerul grădinii, Richard Berglund, mutau mai multe animale de pe o pășune la adăposturile lor. Atunci, lucrurile au scăpat de sub control doar o clipă, însă a fost suficient să se întâmple tragedia.

Potrivit Agenției pentru Protecția Muncii, a fost vorba despre un „curs foarte rapid al evenimentelor”. Din motive care încă nu au putut fi stabilite, antilopa a pornit în urmărirea unui struț, iar îngrijitorul român s-a nimerit pe traseul ei, fiind străpuns de coarnele ascuțile ale ierbivorului, potrivit expressen.se.

Managerul parcului zoologic suspectează că agresivitatea antilopei ar fi putut fi provocată de mai mulți factori, inclusiv de starea atmosferică, accidentul petrecându-se chiar înaintea unei furtuni care a fost însoțită de tunete și descărcări electrice.

Antilopele eland sunt animale mari, care pot atinge o înălțime de până la 180 de centimetri la greabăn și pot depăși o tonă. Dar în ciuda constituției robuste, nu sunt animale agresive, spun angajații parcului zoologic. Grădina zoologică din Öland are două astfel de exemplare, care sunt „prietenoase cu oamenii și nu au manifestat niciodată un comportament agresiv”.

 Sursa: www.digi24.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri