20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

România a cheltuitaproape 55 milioane lei pentru a veni în sprijinul refugiaților din Ucraina. VIDEO

Publicat peRomânia a cheltuit 54,7 milioane lei pentru a veni în sprijinul refugiaţilor, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

„Guvernul este în contact permanent cu Comisia Europeană. În privinţa calculelor pe care ţara noastră le face, în vederea decontării cheltuielilor efectuate cu sprijinirea refugiaţilor din România, există zilnic updatări ale acestor cheltuieli. La momentul la care vorbim sunt 54,7 milioane lei cheltuiţi de România pentru a veni în sprijinul refugiaţilor. Prin ministerele de linie, la nivelul Cancelariei prim-ministrului, se centralizează toate aceste sume şi ele vor fi înaintate Comisiei Europene, care în acest moment lucrează la mecanismele pentru fiecare tip de decontare de cheltuială de care avem nevoie”, a declarat Cărbunaru el, la Palatul Victoria, după ședința Guvernului.

Comisia Europeană, interesată de starea refugiaților din România

Purtătorul de cuvânt al Executivului a reamintit că mai mulţi membri ai Comisiei Europene au fost în aceste zile în România pentru a susţine ţara noastră în gestionarea situaţiei generate de sosirea unui număr mare de refugiaţi.


„De altminteri, şi vizata comisarului european Lenarcic (Janez Lenarcic – comisarul european pentru gestionarea crizelor – n.r.) se înscrie în aceste eforturi pe care Comisia Europeană le-a făcut, de a fi alături de statele membre, în special România şi Polonia, care sunt afectate de valurile de refugiaţi din Ucraina. Comisarul pentru Afaceri interne, dar şi preşedinta Comsiei Europene, Ursula von der Leyen, au fost prezenţi în România în ultimele zile, pentru a vedea ce se întâmplă şi pentru a asigura că vor lua măsuri de sprijinire a ţărilor care gestionează această situaţie”, a spus Cărbunaru. 

Citește și:

Noi măsuri în Parlament pentru refugiați

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!Sursa: romanialibera.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri