1 C
București
vineri, 2 decembrie 2022

România a făcut primul pentru a deveni independentă energetic. Biomasa este recunoscută drept combustibil

Publicat pe„Este lupta prin care am adus în prima etapa biomasa la stadiul de combustibil pentru că ea din 2007-2008 nu mai era combustibil, era deșeu. (…) Biomasa este singura sursă reală de energie regenerabilă a României care nu era finanțată, nu a fost niciodată finanțată. Asta înseamna că românii au șansa să primească energie ieftină, curată, atât pentru confortul și sănatatea cetățeanului,” a afirmat inventatorul Iulian Horneț.

Acesta a pus la punct un sistem funcțional care produce energie electrică și termică folosind gunoiul. Iar ceea ce a reușit pune țara noastră pe harta invențiilor importante din lume.

Invențiile lui Iuliean Horneț au ajuns deja în peste zece țări din lume, iar prin aplicarea tehnologiei sale, România și-ar putea dobândi independența energetică.

„Am creat un nou combustibil pentru termocentrale. Avem biomasa 55%, punem deșeu menajer și nâmol de epurare 25% si avem carbune 20%. Ulei de piroliză care este azi motorina. are 9.800 de kilocalorii pe kilogram. Dintr-o tonă de cauciuc reciclat obtinem 400 de litri de motorină„.Sursa: www.realitatea.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri