4.1 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022

România ar putea accelera forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului gazelor

Publicat peUn director de la Romgaz a declarat că România ar putea intensifica primul proiect de foraj în apele de mare adâncime din Marea Neagră, pe fondul crizei de gaze naturale în Europa, într-un interviu pentru Bloomberg.

„Analizăm diferiţi indicatori în contextul în care preţul gazelor a explodat”

Conform Romgaz SA este posibil ca operatorul proiectului, grupul petrolier OMV Petrom SA, să reevalueze demersurile proiectului, pe fondul creşterii preţurilor la energie, conform Agerpres.

Având în vedere ce se întâmplă în Uniunea Europeană şi necesarul de a avea gaze mai devreme decât ne aşteptam, încercăm să analizăm diferite abordări. Analizăm diferiţi indicatori în contextul în care preţul gazelor a explodat”, a declarat directorul financiar de la Romgaz, Răzvan Popescu, într-un interviu pentru Bloomberg.

Cu toate că Petrom va deține controlul, în calitate de operator la proiectul Neptun Deep, partenerii iau în considerare posibilitatea de a se baza mai mult pe infrastructura care există deja din Marea Neagră. Astfel că, se gândesc să împartă proiectul în mai multe faze pentru a aduce, gazele pe piaţă, cât mai repede, a explicat Răzvan Popescu.

Producţia la Neptun nu ar trebui să înceapă mai târziu de 2026″

Producţia la Neptun nu ar trebui să înceapă mai târziu de 2026. Aceasta este estimarea iniţială din planurile Exxon dar poate există o modalitate de a urgenta lucrurile pentru că ştim cât de necesar este să avem gaze europene, a mai adăugat Popescu.

Romgaz  așteaptă ultimele acorduri pentru a termina preluarea participaţiei deţinută de Exxon Mobil la Neptun Deep. Astfel că, se gândește să vândă obligaţiuni internaţionale pentru a finanţa proiectul, conform directorulului financiar de la Romgaz, Răzvan Popescu.

Compania vizează obligaţiuni între 5 și 7  ani, cu o primă emisiune de circa 500 de milioane de euro. Aceasta ar putea fi lansată în anul 2023, conform Digi24.ro.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri