20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

România ar putea deveni un mediator

Publicat peOfensiva militară a lui V. Putin în Ucraina pare de neoprit, ceea ce este și un efect al spaimei. Invocarea indiferenței NATO de către președintele ucrainean Zelenschi reprezintă, în fapt, un neadevăr.
NATO nu poate interveni în conflict, așa cum nu poate accepta ca membru această țară, având în vedere situația sa litigioasă.

Acest zig-zag al declarațiilor în care în mod greșit intră președintele Ucrainei se află într-o dinamică parcă special conturată pentru amplificarea ostilităților și, de ce nu, a unor diversiuni.

Indiferent fața de informațiile deținute de NATO, atragerea alianței în conflictul ruso-ucrainean nu poate fi o soluție în oprirea dezastrului.

Descurajarea Rusiei, pe care NATO o pune în scenă prin staționarea forțelor militare pe flancul estic, adăugată sancțiunilor impuse de UE videază semnificativ sensul unei victorii a lui Putin în Ucraina.

Însă cheile încetării ostilităților din Ucraina par a se afla în negocieri USA-CHINA. Rusia nu mai este puterea care a fost reprezentată de fosta URSS, așa cum iresponsabil își imaginează Vladimir Putin.

Singura putere cu influență decisivă asupra lui Vladimir Putin este, în mod cert, China.

România ar putea, prin relațiile tradiționale cu CHINA, să inițieze de îndată o mediere USA-CHINA, cu privire la încetarea imediată a acestui conflict care pune în discuție stabilitatea globală.

Sursa: www.cotidianul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri