15.6 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023

România, de la caniculă la ploi și vijelii. Cod portocaliu și cod galben de instabilitate atmosferică în aproape întreaga țara

Publicat pe


După zile întregi de temperaturi insuportabile, vremea se strică în România. Meteorologii au emis cod galben și cod portocaliu de instabilitate atmosferică în aproape întreaga țară. 

Cod galben

În intervalul 30 august, ora 10 – 31 august, ora 02, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h) și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Cod portocaliu

În intervalul 30 august, ora 12 – 30 august, ora 23, în nordul și estul Munteniei, estul Transilvaniei și în Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h), pe arii restrânse vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.

Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri