19.4 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023

„România e în siguranță, chiar dacă Marea Neagră e tensionată”, spune Secretarul General adjunct al NATO, Mircea Geoană, după explozia de la Costinești

Publicat peSecretarul General adjunct al NATO, Mircea Geoană, a comentat situația de securitate a României, în contextul exploziei puternice de luni, din zona digului de la Costinești, incident în cazul căruia este suspectată o mină marină.

„Marea Neagră este un loc tensionat. Ceea ce putem spune, har Domnului, e că suntem în NATO, noi, ca țară. Și noi, și bulgarii, și turcii – și sunt convins că și la nivel național și la nivel multinațional – vom lua măsurile pentru a putea lăsa nestânjenit comerțul pe Marea Neagră.

Este foarte important, iar acest tip de incidente sunt convins că vor fi tratate de autoritățile române în condiții profesioniste și fără dificultăți.

Deci aș spune ca lumea să stea liniștită.

România e o țară sigură și Marea Neagră, cel puțin în zona limitrofă NATO, e o zonă liberă”, a spus Mircea Geoană.

Citește și: „Nu este exclus ca minele din Marea Neagră să fi fost lăsate intenționat în derivă!” | Contraamiralul de flotilă Constantin Ciorobea explică de ce ajung pe litoralul românesc minele marine din Ucraina

După explozia de luni, de la Costinești, au apărut zvonuri că ar fi și alte mine în derivă în zona litoralului românesc.

Ulterior, autoritățile au trimis în patrulare o navă militară și un elicopter și au infirmat aceste suspiciuni.

Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri