26.4 C
București
duminică, 3 iulie 2022

România, în ordine și disciplină

Publicat pe


Doamne, ce entuziasm pe capul reporterilor de la Antena 3 că postul i-a delegat să transmită din aproape kilometru în kilometru deplasarea convoiului militar american de la Nădlac pînă la Constanța. De pe drum, din diverse poziții, de la vamă pînă la Sibiu, Râmnicu Vâlcea și pînă la Milhail Kogălniceanu, gălăgioșii reporteri de umplutură ai postului au chițăit entuziast, ca la un adevărat festival NATO. Convoaiele militare trec, convoaiele militare ne apără, convoaiele militare traversează țara. Parcă ar fi fost ca în povestea unui prieten care, în copilărie, s-a trezit cu o Volgă neagră la poarta casei sale. Și a fost întrebat:

– Băi, copile, unde-i tac-tu?

– La cîmp, la sapă! Da cine-l caută?

– De la partid, a fost răspunsul sec al șoferului.

Puștiul a luat-o la goană prin colbul moale și fin iar de la marginea satului a început să strige:

– Tată, tată!!! Te caută dom’  Partid!

N-a lipsit mult să auzim țipete de bucurie în stilul

– Tată, tată!!!! Hai la televizor să vezi cum trece domnu’  NATO!

Agitația absolvenților de la școala profesională de reporteri ai Antenei 3, botezată pompos Intact Media Academy, a fost dublată de lansarea campaniei de promovare privind înscrierile la noua serie de cursuri de familiarizare și pregătire de la „IMA”. Evident, cursuri pe bani. Cîteva mii de euro să te pregătești în două-trei luni pentru meseria de jurnalist de televiziune. Cei care se visează în profesie plătesc taxă la o firmă din grupul Varanului și sunt instruiți de Dani Oțil, de Sabina Iosub, de Alessandra Stoicescu etc, profesori de jurnalism la nivelul Antenei 3. Nu mai mult. Cam în același timp cu sosirea convoiului de la „domnul NATO”, ziua de joi a fost marcată și de dezbaterea savantă pe seama prețurilor din energie, organizată la Palatul Parlamentului. De către cine credeți? De către Antena 3 în colaborare cu Jurnalul Național. La „istoricul“ eveniment și-au etalat ideile salvatoare pentru popor cam 15-20 de participanți.

De cînd PSD-ul a intrat la guvernare împreună cu minigrupul parlamentar PPU-SL grupul Intact a devenit organ complex al guvernării. După emisiunile de serviciu și complezență făcute pentru Marcel Ciolacu, urmează rostogolirea declarațiilor premierului și ale miniștrilor PSD. Dacă vrei să știi ce se coace în Palatul Victoria și care este linia șerpuită a PSD urmărești postul favorit al partidului aliat cu Varanul.

Ce mai este prin țară? Absolvenții școlii profesionale de frizerițe și reporteri anunță că plafonarea prețurilor la motorină și benzină și la alimentele de bază încă mai așteaptă. După mintea unora dintre ei, ar fi trebuit să fie plafonate de la prima creștere!

Joi am mai aflat că vineri Jens Stoltenberg însoțit de oficiali NATO va vizita unitatea de la Mihail Kogălniceanu! Supereveniment! Cu siguranță, la Antena 3 nu veți putea urmări un material privitor la achiziția noului lot de avioane uzate F16. De ce le-am cumpărat de la Norvegia și ce legătură are asta cu secretarul general NATO, în curînd guvernatorul Băncii Naționale a Norvegiei? O așa întrebare nu-i de nasul lor și nici de IMA!

Cît privește o discuție serioasă despre creșterea prezenței militare NATO în România și, mai ales, despre posibile ipoteze și consecințe, nici vorbă. Bîlciul din parlament, provocat de răbufnirea (după părerea mea, teatrală și demnă de o amendă zdravănă!) a lui George Simion, este mult mai important.

La cea mai zgomotoasă televiziune din România, abordarea subiectului privind creșterea accelerată a ponderii NATO în țara noastră nu depășește strigătul unui copil:

-Tată, tată!! Hai să vezi că trece domnu’  NATO!

The post România, în ordine și disciplină appeared first on Cotidianul RO.Sursa: www.cotidianul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri