17.7 C
București
duminică, 2 octombrie 2022

România își încheie socotelile cu pandemia

Publicat peDin 8 martie, România nu va mai avea nicio restricție în privința pandemiei. Masca devine doar un simplu accesoriu și poate fi purtată în continuare de cine dorește.

„Nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România. Ministerul Sănătății este cel care urmează să gestioneze în continuare evoluția epidemiei, care sperăm că se apropie de final. Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg, în perioada imediat următoare, de autoritățile abilitate.”, a declarat Klaus Iohannis. 

Țări ca Marea Britanie, Danemarca și Suedia au încheiat pandemia încă de acum o lună.

Rata de infectare este tot mare

Oraşele Otopeni (Ilfov) şi Bucureşti au în continuare cea mai mare rată de infectare cu virusul SARS-CoV-2, dar ambele înregistrează valori în scădere faţă de ziua anterioară.

Conform unui comunicat al Grupului de Comunicare Strategică, cele mai mari rate de infectare cu virusul SARS-CoV-2, cumulate la 14 zile, se înregistrează în: Otopeni (Ilfov) – 19,84, Bucureşti – 15,68, Cluj-Napoca (Cluj) – 13,84, Bragadiru (Ilfov) – 13,64, Sibiu (Sibiu) – 12,96 şi Voluntari (Ilfov) – 12,79.

În 183 de oraşe rata de infectare cu COVID-19 este mai mare sau egală cu 3 la mia de locuitori, potrivit datelor anunţate.

La nivelul comunelor, cea mai mare incidenţă se menţine în Borşa (Cluj) – 35,91 (46 de cazuri la o populaţie de 1.281 de persoane).

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri