8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024

România nu mai poate continua să rămână în coada Europei la competențe digitale. Care sunt mizele costisitoare ale digitalizării în 2024

Publicat pe


Faptul că România se află pe ultimul loc din Uniunea Europeană la nivel de competențe digitale, atât când vine vorba despre alfabetizarea în acest sens la nivel individual, familiaritatea companiilor cu standarde de digitalizare curente, cât și accesul facil la interfețe guvernamentale digitale, nu mai este o noutate, considerând că țara noastră ocupă aceleași locuri codașe de la aderarea la UE încoace.

Problema însă a început să devină din ce în ce mai costisitoare și să ne țină pe loc de la a ne onora angajamentele luate față de Comisia Europeană în ceea ce privește Componenta 7 a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Foarte multe din reformele pe componenta de digitalizare ar trebui să fie puse în practică anul acesta și în termeni cât mai imediați, astfel încât țara noastră să nu riște să rămână și în coada statisticilor, și fără fonduri gândite expres ca să ne ajute să ne punem pe picioare.

Care este…Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri