2 C
București
duminică, 4 decembrie 2022

România scapă de gazele rusești. Klaus Iohannis a promulgat legea pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră

Publicat peMiercuri, 25 mai 2022, Klaus Iohannis a promulgat Legea offshore, care a fost principala piedică în exploatarea gazului din Marea Neagră şi care ar trebui să ne ajute să scăpăm de dependenţa de gaze ruseşti. Iată despre ce este vorba!

Astfel, în urma adoptării acestui proiect de lege, România poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră și ar trebui să ne ajute să scăpăm de dependența de gaze rusești.

România scapă de gazele rusești

Vezi și:VEȘTI BUNE PENTRU SUTE DE MII DE ROMÂNI! CRESC SALARIILE: ”NU POATE FI MAI MIC DE 3.000 LEI LUNAR”

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 25 mai 2022, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore (PL-x 262/11.05.2022).

„Proiectul aduce, practic, exploatarea gazelor din Marea Neagră. România, în urma adoptării acestui proiect de lege, poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră. Au fost blocate până acum. Ieri, în Comisia de industrii şi servicii reunită cu Comisia de buget-finanţe s-a dat un raport pozitiv şi mulţumesc tuturor colegilor de la PNL, PSD, UDMR, minorităţi, USR, care au votat acest proiect de lege. Proiectul de lege aduce practic stabilitate, predictibilitate, un sistem fiscal prietenos”, a informat Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis a promulgat legea offshore

Potrivit premierului Nicolae Ciucă, după adoptarea legii, prima investiție de exploatare va avea loc în luna iunie, iar la sfârșitul lunii viitoare vom avea prima moleculă de gaz extras din Marea Neagră:

Vezi și: SUTE DE MII DE ROMÂNI NU VOR MAI PLĂTI IMPOZIT PE VENIT! KLAUS IOHANNIS A PROMULGAT LEGEA!

„Vom crea astfel predictibilitatea şi posibilitatea ca investiţiile atât în exploatarea resurselor offshore, cât şi onshore, să se demareze. Primul proiect va demara luna viitoare, este vorba de investiţiile pe care compania Black Sea Oil and Gas le-a făcut în Marea Neagră şi după întâlnirea de ieri avem certitudinea că la sfârşitul lunii iunie vom avea prima moleculă de gaz extras din Marea Neagră care va intra în sistem”, a explicat premierul.Sursa: www.cancan.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri