25.9 C
București
miercuri, 10 august 2022

România si-a activat punctele de comandă militară la capacitate maximă

Publicat peRomânia si-a activat punctele de comandă militară la capacitate maximă, a anunțat Ministerul Apărării Naționale (MApN) al României. Această precizare a fost făcută de purtătorul de cuvânt al MApN, generalul Constantin Spînu. Precizarea a fost făcută joi dimineață, imediat după ce a început războiul din Ucraina.

Declarația oficialulului MApN intervine în contextul în care, joi dimineață, un avion de luptă al Ucrainei a ajuns în spațiul aerian al României. Avionul ucrainean a fost interceptat de două avioane F-16 ale României și condus pe aeroportul militar din Bacău. Avionul și pilotul ucrainean sunt acum la Baza Aeriană 95 din Bacău. Pilotul a fost interogat de oficiali români. Până la clarificarea situației, militarul ucrainean nu poate ieși din baza militară românească.

Premierul Nicolae Ciucă a convocat, la nivelul Guvernului, task-force-ul pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina. Acest anunț a fost făcut de Guvernul României. De asemenea, președintele Iohannis a convocat, joi, o ședință a CSAT. Ședința CSAT începe la ora 11.

Rusia a atacat Ucraina în noaptea de miercuri spre joi, 23 spre 24 februarie 2022.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!Sursa: romanialibera.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri