19.4 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023

România trimite în Insula Corsica un modul specializat de stins incendii de pădure

Publicat pe


„Premierul României, Marcel Ciolacu, a convocat, în data de 11.08.2023, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru a aproba suplimentarea modulului de intervenție specializat din România, care să ajute la stingerea incendiilor de pădure din Republica Franța. Astfel, în cursul zilei de astăzi (marți – n.r.) au plecat spre insula Corsica 20 de pompieri din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență. Deplasarea pompierilor salvatori se realizează pe cale aeriană, cu aeronave din cadrul Ministerul Apărării Naționale, iar durata misiunii este de 15 zile”, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, cei 20 de pompieri îi vor înlocui pe colegii din Slovenia, a căror revenire în țara de origine a fost necesară pentru gestionarea inundațiilor înregistrate în ultima perioadă.

„Colegii noștri vor pleca cu trei mijloace de mobilitate, iar la eventualele misiuni alocate de omologii francezi vor utiliza tehnica de intervenție a țării gazdă. Hotărârea a fost aprobată de CNSU având în vedere solicitarea autorităților din Republica Franceză, transmisă în data de 05.06.2023 prin Mecanismul European de Protecție Civilă, pentru acordarea de asistență internațională în contextul pre-poziționării echipelor de intervenție pe durata sezonului de vară predispus
incendiilor de pădure, ca urmare a deficitului generat de imposibilitatea mobilizării modulului specializat în stingerea incendiilor de pădure din partea Republicii Slovenia ce urma să fie dislocat în Regiunea Corsica din Republica Franceză, precum și cu informarea prealabilă a președintelui României, Klaus Werner Iohannis”, se mai arată în comunicat.

IGSU precizează că intenția de sprijin din partea României a fost transmisă, în data de 11.08.2023, către Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, de către Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

Sursa: jurnalul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri