11.7 C
București
sâmbătă, 1 aprilie 2023

Românii care ar putea primi mai mulți bani. Proiect nou de lege propus săptămâna aceasta

Publicat pe


Informație foarte importantă pentru unii români, care și-ar putea rotunji veniturile! Vorbim despre profesori, care vor avea ocazia să câștige mai mulți bani la salariu! Ce trebuie să facă dascălii pentru a avea mai mulți bani la salariu, vedeți în rândurile de mai jos.

Românii care ar putea primi mai mulți bani

Așadar, vin vești bune pentru profesori! Proiectul legii învățământului preuniversitar le permite dascălilor să câștige mai bine, dacă vor fi mai implicați în activitățile școlare. Mai exact, acesta prevede că directorii unităților de învățământ vor avea la dispoziție un fond special prin care vor putea premia profesorii care fac „activitate suplimentară”. Fondul este în valoare de 2% din fondul de salarii al instituției.

În proiectul de lege se specifică faptul că o persoană poate lua de maximum două ori pe an acest tip de „premiu pentru activitate suplimentară” de la director, iar eligibile sunt doar cadrele didactice din unitatea de învățământ.

Romanii care ar putea primi mai multi bani

Acest stimulent va fi acordat de cel mult două ori pe an pentru fiecare profesor care face „activități suplimentare”

„Personalul didactic din învățământul preuniversitar beneficiază de premiul pentru activitate suplimentară, acordat de două ori pe an de directorul școlii, din fondul de 2% al fondului de salarii constituit la nivelul unității de învățământ, conform unor criterii specifice aprobate de DJIP/DMBIP elaborate de consiliul de administrație al unității de învățământ, în baza unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educației”, se arată în articolul 212, alineatul 3 din proiectul de lege prevede.

Cu toate acestea, legea nu prevede exact ce reprezintă „activitate suplimentară” şi ce implică aceasta. Articolul din draft arată că vor exista nişte criterii specifice elaborate de consiliul de administrație al școlii, aprobate de Direcțiile Județene de Învățământ (actualele inspectorate), în baza unei metodologii făcute de Ministerul Educației, potrivit edupedu.ro.

Sursa: www.impact.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri