13.5 C
București
joi, 16 mai 2024

Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor. Simona Bucura Oprescu: ”Reducerea vârstei este de 10 sau de 20 de ani!”

Publicat pe


Simona Bucura-Oprescu a explicat care sunt românii care vor putea ieși mai devreme la pensie, potrivit noii legi a pensiilor care intră în vigoare de la 1 septembrie 2024.

Una dintre principalele schimbări din noua lege a pensiilor se referă la tipurile de pensii care se vor acorda românilor. Mai exact, una dintre aceste categorii dispare. 

Este vorba despre pensia anticipată fără penalizare. 

În acest moment, pensia anticipată fără penalizări poate fi obținută cu maximum cinci ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, cu condiția să se fi realizat un stagiu de cotizare cu minimum opt ani mai mare decât stagiul complet de cotizare. 

Recomandare din top articole

Pe de altă parte, pensia anticipată cu penalizări se poate obține tot cu maximum cinci ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, însă este necesară doar realizarea stagiului complet de cotizare (se încadrează și cei care depășesc stagiul complet cu…



Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri